De ce cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte! Aduce organismului doar beneficii daca e bauta asa!

Publicat: 03 Nov. 2018, 15:34 Retete & Diete

Cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte si aduce foarte multe beneficii sanatatii.

Asta deoarece cea mai populara bautura din intreaga lume poate fi un aliat de minune cand ne trezim de dimineata, dar poate avea si un rol important asupra organismului. Tocmai de aceea, cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte.

Daca veti tine cont de aceasta regula „de aur” atunci cand preparati licoarea magica, in fiecare dimineata, va puteti bucura si de proprietatile acestei bauturi. Si pentru ca e nelipsita din meniul fiecarei zilei, trebuie respectat si modul in care o savuram.

De ce cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte!

Cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte. Cei putin asta cred oamenii de stiinta cand vine vorba de licoarea fermecata care ne trezeste in fiecare dimineata. Sunt insa multi iubitori de cafea care o prefera rece, cu cateva cuburi de gheata, mai ales vara.

Totusi, acest obicei in ceea ce priveste consumul de cafea nu e tocmai si cel mai benefic organismului. In comparatie cu cafeaua rece, cea fierbinte are mult mai multe proprietati, care se activeaza tocmai la o temperatura ridicata.

Studiile specialistilor au aratat ca o ceasca de cafea fierbinte contine un nivel mult mai ridicat. Acest lucru se datoreaza tehnicii de preparare. La o concluzie similara au ajuns si chimistii de la Universitatile Philadelphia si Thomas Jefferson.

De ce cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte!

Oamenii de stiinta americani au subliniat faptul ca atunci cand are o temperatura ridicata, cafeaua poate ajuta la pomparea oxigenului la nivelul corpului. Mai mult, cafeaua trebuie consumata mereu fierbinte si ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet, cancer sau depresie.

Studiile realizate de-a lungul timpului au mai aratat ca un consum regulat de cafea poate imbunatati memoria sau poate influenta intr-un mod pozitiv starea de spirit, sau chiar sa asigure o functionare mai buna creierului.

„Cafeaua contine foarte multi antioxidanti, iar daca o bei cu moderatie, cercetarile ne-au aratat ca ar putea avea foarte multe beneficii pentru tine. Am descoperit ca aceasta bautura fierbinte are un nivel mai ridicat de antioxidanti”, a spus chimistul Megan Fuller.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 03 Nov. 2018, 15:34 Retete & Diete
Pe aceeași temă