De ce a murit Diego Armando Maradona. Ce au descoperit medicii la autopsie

Publicat: 26 Nov. 2020, 12:32 Vedete

În urmă cu o zi, legendarul Diego Armando Maradona s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardio-respirator. Ce au găsit medicii la autopsie.

Este doliu uriaș în lumea fotbalului mondial. Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Argentina a proclamat trei zile de doliu național, după moarte fotbalistului. Familia sportivului nu ar fi avut solicitări pentru ceremonia de înmormântare, ci își doresc doar ca un steag argentinian să existe lângă sau deasupra sicriului său, arată Mediafax.

Medicii care i-au efectuat autopsia în Spitalul San Fernando din Buenos Aires au și date preliminare. Potrivit documentului, Maradona a murit de ”insuficiență cardiacă acută, la un pacient cu miocardiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat un edem pulmonar acut”. De asemenea, se vor efectua și analize toxicologice.

Diego Armando Maradona a fost operat pe creier

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore. Ulterior, Maradona a fost supus unei tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Sportivul a câștigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în anul 1986. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat, de altfel, cu Napoli, două titluri în Seria A.

Sursă foto: capturi video youtube

Publicat: 26 Nov. 2020, 12:32 Vedete
Pe aceeași temă