Dan Chitu, fost campion la motocros, a murit! Sportul romanesc este in doliu

Publicat: 19 Feb. 2019, 10:05 Vedete
Dan Chitu, fost campion la motocros, a murit! Sportul romanesc este in doliu

Tragedie in Romania, dupa ce Dan Chitu s-a stins din viata la varsta de 74 de ani.

Anuntul a fost facut de facut in aceasta noapte. Se pare ca fostul campion suferea de o boala cumplita, care in cele din urma i-a luat viata.

Dan Chitu a fost campion national si antrenor al lotului national de motocros. Boala cumplita l-a rapus, insa nu se stie deocamdata diagnosticul primit de la medici.

Dan Chitu, fost campion la motocros, a murit

Dan Chitu, fost campion la motocros, a murit

Sportivul a fost si patron al echipei de fotbal Poiana Campina, iar datorita experientei si meritelor primite in decursul anilor, a fost numit „Cetatean de onoare al municipiului Campina” in 2002 iar in 2017 titlu de „Cetatean de onoare al orasului Breaza”.

Dan Ștefan Chițu s-a născut pe 27 decembrie 1944 la Breaza. El a început motocrosul de performanță la Clubul Poiana Câmpina în 1962. Doi ani mai târziu, regretatul sportiv a plecat la Steaua București, unde a rămas până în anul 1975, când a revenit la Poiana Câmpina, unde a îndeplinit și funcția de antrenor, potrivit Cancan.

A fost unul dintre cei mai mari si apreciati sportivi din Romania, fiind declarat cel mai bun sportiv la motocros din 1971 pana in 1973. In plus, a bifat si sapte titluri de campion national si cinci titluri de campion balcanic.

Insa asta nu e tot. Dan Chitu a reusit performanta de a castiga o etapa a Cupei Mondiale, in 1970 Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona si Cupa Prietenia in 1971 si 1973.

Publicat: 19 Feb. 2019, 10:05 Vedete
Pe aceeași temă