Damian Drăghici a renunțat la alcool de când a devenit tată pentru a doua oară: „M-am schimbat când m-am săturat de mine”

Publicat: 22 iun. 2024, 10:30 Autor: Soare Raisa Vedete

Pentru Damian Drăghici, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de muzică lăutărească de la noi din țară, viața a prins un alt curs când a apărut pe lume copilul lui.

La vârsta de 51 de ani, bărbatul a realizat că este important să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Pentru a avea energie și pentru a-i putea dedica tot timpul liber băiețelului său. Așa că a luat o serie de decizii importante pentru el.

A realizat că nu cariera este cea mai importantă, ci familia

De când s-a născut, Andrei, copilul lui Damian și al logodnicei sale, a reușit să aducă schimbări importante în viața părinților săi, la care probabil nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Un copil este o binecuvântare în orice moment în care sosește într-o familie unde este dorit și iubit de toată lumea. Așa se întâmplă și în cazul artistului, acesta fiind gata oricând să facă orice sacrificiu pentru ca micuțul să fie bine.

Cu toate că nu este primul său copil, bărbatul devenind pentru prima oară tată în urmă cu 28 de ani. Acesta a făcut schimbările pe care recunoaște că ar fi trebuit să le facă, de fapt, încă de pe atunci.

Ce probleme de sănătate a avut

Invitat în emisiunea lui Dan Capatos de pe Antena Stars, Xtra Night Show, artistul a mărturisit că Andrei este un miracol în viața sa încă de la prima lui zi de viață. Realizând cu această ocazie că nu cariera este cea mai importantă, ci familia.

„Sunt doi ani și jumătate de când a apărut Andrei, este un miracol în fiecare zi. Nu-mi aduc aminte de nimic de acum 28 de ani, acum văd toate detaliile. De la cum doarme, de la cum mănâncă, la cum spune fiecare cuvânt. Atunci eram disperat după carieră și am pierdut momentele importante. Dar acum cu Andrei e altceva”, a declarat Damian Drăghici, în urmp cu doi ani.

Pe lângă problemele de sănătate cu care se luptă, precum ADHD-ul, acesta a realizat că este timpul să petreacă mult mai mult timp alături de iubita lui și de copilul lor. Ba chiar mai mult, cu toate că el considera cariera cea mai importantă pentru el, mai ales că este și una de succes, odată cu venirea pe lume a lui Andrei, fericitul tătic a decis ca un an de zile să stea acasă, pentru a se putea dedica trup și suflet în creșterea băiatului.

A renunțat la vicii pentru o viață sănătoasă

Andrei a adus și o altă schimbare destul de  importantă în viața tatălui său. În cadrul aceleiași emisiuni, tot artistul a povestit despre cât alcool simțea nevoia să bea de fiecare dată înainte să intre pe scenă. Acum a renunțat complet la astfel de vicii, întrucât își dorește să fie sănătos 100%, pentru a se putea bucura de viața alături de persoanele care contează cel mai mult pentru el.

Eu nu beam un șpriț, beam o cisternă înainte să intru pe scenă. S-a făcut o schimbare odată cu venirea copilului pe lume. Vreau o viața sănătoasă, fără mahmureală. A durat ani de zile, eu beam ca să-mi depășesc inhibițiile pe care le aveam pe scenă. Mi-am permis să mă retrag un an de zile și să stau cu copilul”, a mai adăugat artistul.

Damian Drăghici ține post negru

„Odată ce s-a născut Andrei și în ultimii 5-6 ani de zile, toată căutarea mea și toată regăsirea, și toate terapiile i se datorează lui Andrei și Cristinei și faptul că s-au întâmplat multe schimbări în viața mea unde a trebuit să ajung la mine. În ultimele două luni de zile am ținut post negru câte 7 zile. Toate astea au avut de-a face cu a da la o parte pastila băuturii. Nu mai beau de 5 ani de zile’, a mărturisit Damian Drăghici.

Damian Drăghici spune că schimbarea stilului de viață a început în momentul când s-a săturat de el. Artistul a slăbit aproape 70 de kilograme, renunțând la gluten, carbohidrați și zahăr.

„Când ajungi să te saturi tu de tine.(…) Există două modalități prin care poți să te schimbi în viață: disperare sau dezgustare. Să fii total dezgustat de tine. M-am schimbat când m-am săturat de mine’, a mai spus Damian Drăghici la Xtra Night Show.

Cum a slăbit 70 de kilograme

Damian Drăghici a recunoscut că lupta cu kilogramele în plus nu a fost ușoară, având în vedere că era dependent de zahăr.

„Eu am avut zile la rând când puteam să trăiesc doar din zahăr, nimic altceva. Când aveam problema, când eram foarte gras, eu nu eram gras de la mâncare, eram gras de la prăjituri. 163 de kilograme am avut, și acum depinde… pe timp de iarnă am undeva la 97-99, iar vara am 89-91.

Primul moment când îți dai seama că nu mai poți și, de fapt, dacă poți să înțelegi că zahărul este ascuns, după cum bine, știm, în orice. De obicei, cea mai mare greșeală este când facem o dietă fără grăsimi. Iaurtul fără grăsimi are zahăr mai mult, totul ce e redus de grăsimi are zahăr mai mult. În spatele zahărului se ascund carbohidrații, dar cel mai evident e zahărul pur’, a dezvăluit Damian Drăghici, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Publicat: 22 iun. 2024, 10:30 Autor: Soare Raisa Vedete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×