Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, seismul s-a produs la o adâncime de 10 km.
Zona în care s-a produs cutremurul se află la marginea arctică a Federației Ruse, imperiul de gheață al Orientului său Îndepărtat. Dincolo de această zonă începe Alaska. Seismula avut loc la ora locală 08.38, la o distanță de 2891 de kilometri nord est de Sapporo, Japonia.Mult mai aproape a fost cutremurul de Anadyr, oraș din Rusia, la doar 461 kilometri, în timp ce Tilichiki, localitate cu 2 mii de oameni se află la 339 de kilometri de epicentrul seismului.
Un cutremur major s-ar putea înregistra în România în acest an, chiar pe 13 septembrie
Geologul rus Victor Bokov a avertizat că există 82% şanse ca în România să se producă un cutremur de mare amploare în anul 2020. Pe tot globul, numărul seismelor majore va crește în anul 2020.
Numărul cutremurelor de mare instensitate va crește în anul 2020 din pricina încetinirii mișcării de rotație a Pământului. În românia este foarte posibil să apară un cutremur de o intensitate mare în ultima parte a anului. Mai precis, pe 13 septembrie! Cel puțin așa anunță un geolog rus de renume, Victor Bokov.
Acest geolog rus susține că în anul care urmează, pe teritoriul României vor avea loc și alte trei cutremure de intensitate mai mică: pe 10 martie, pe 4 iunie și pe 26 august. Se pare că aceste cutremure se vor produce în Buzăn, conform spuselor lui Bokov.