Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Seismul a avut loc în Buzău

Publicat: 27 Nov. 2020, 15:47 Arhiva

Un cutremur a avut loc în România în urmă cu puțin timp în zona seismică Vrancea, Buzău, potrivit INFP.

Un seism a avut loc în urmă cu puțin timp în România, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut loc la ora 14:30 și s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul a avut 3.8 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brasov, 82km NE de Ploiești, 112km S de Bacău, 117km V de Brăila, 118km V de Galați, 133km N de București, 155km NE de Pitești, 188km E de Sibiu, 193km SV de Iași, 198km N de Ruse.

Un cutremur s-a produs în România în data de 27 noiembrie 2020, având 3.8 grade pe scara Richter.
Sursă foto: Captură INFP

În România va veni sau nu un cutremur mare? Ce spune Gheorghe Mărmureanu

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Vremea Nouă faptul că seismele din Vrancea sunt periculoase după ce trec de 7 grade pe scara Richter. Un cutremur mare ar putea veni în România abia peste 20 de ani, în 2040.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Sursă foto: Pixabay

Sursă info: INFP

Publicat: 27 Nov. 2020, 15:47 Arhiva
Pe aceeași temă