Cutremur de 5,8 grade, de suprafață! Autoritățile sunt în alertă

Publicat: 02 Mar. 2020, 08:24 Arhiva

Cutremur se suprafață în Alaska. Un cutremur a avut loc în Alaska, în Insulele Rat, Insulele Aleutiene. Oamenii s-au alarmat foarte tare, căci seismul a fost unul de suprafață.

Seismul care a avut 5,8 grade pe scara Richter s-a produs la suprafață, la o adâncime de nu mai mult de 36 de kilometri. Cutremurul a avut loc astăzi, în Insulele Rat și Insulele Aleutiene din Alaska. Autoritățile au tras un semnal de alarmă. Seismul s-a produs la ora 02:31, ora României.

Cutremur în România! Gheorghe Mărmureanu, anunț terfiant pentru România!

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a făcut un anunț care ar putea speria populația.

Este vorba despre un cutremur destul de mare care va zgudui, cu siguranță, pământul românesc. Gheorghe Mărmureanu susține că România va fi lovită de un seism mai mare decât cel din 1977.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, scrie Realitatea.  Seismul va avea între 7.2 – 7.9 grade, ajungând chiar la 8 grade pe scara Richter.

E posibil ca seismul care va veni să fie asemănător cu cel din 1802, când a avut 8 grade pe scara Richter, dar nu a avut nicio victimă. Cutremurul de 8 grade s-a simțit și la Moscova, și la Cairo. La Moscoba, băncile de piatră s-au deplasat pe orizontală.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus acesta.

Publicat: 02 Mar. 2020, 08:24 Arhiva
Pe aceeași temă