Cum se poate scăpa de celulită in patru pasi rapizi

Publicat: 02 feb. 2017, 17:04 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Cum se poate scăpa de celulită in patru pasi rapizi

Pe lângă faptul că femelie nu se nasc egale în fața celulitei (numărul de celule adipoase diferă de la o femeie la alta), pe parcursul vieții există există o multitudine de factori care își pun amprenta acestei moșteniri genetice. Iată câțiva pași care trebuiesc urmați pentru a diminua aspectul de coajă de portocală al pielii.

1.Pasul I

Feriți-vă de carbohidrați după ora 18. Evitați dulciurile, fructele, făinoasele și leguminoasele (fasole, mazăre) la masa de seară, glicidele din compoziția lor vor fi transformate ușor în grăsime. Limitați-vă la protein slabe (pește, carne) și multe legume, pe cât posibil consummate proaspete, ca salată.

2.Pasul II

Faceți abuz de antioxidanți. Vitaminele antioxidante A,C și E sunt principalele arme de luptă împotriva radicalilor liberi și au proprietatea de a întări și proteja pielea. Faceți abuz de legume proaspete, care cu cât sunt mai puternic coloratem cu atât conțin mai mulți antioxidanți și fitonutrienți cu effect benefic. Nu uitați de fructe, semințe, nuci, alune, migdale, sunt produse ideale pentru o gustare anticeluluitică.

3.Pasul III

Folosiți-vă de acizii grași esențiali Omega-3. Rolul acestora este să reducă procesele inflamatorii (inclusive celulita), să întărească structura pielii și să neutralizeze procesele oxidative declanșate de radicalii liberi. Pe lângă suplimentele omega-3 din farmacii, nu uitați să consumați de minim 2 ori pe săptămână pește gras (somon, ton, sardine, macrou, hering). Surse vegetale de acizi grași omega-3 sunt fructele oleaginoase (nucile) și semințele de in.

4.Pasul IV

Mâncaţi proteine slabe la fiecare masă. Faceţi un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porţie de carne slabă, peşte ouă sau tofu. Proteinele conţin albumină şi aceasta ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite. Celulita reprezintă în primul rând o stază limfatică la nivelul pielii, care provoacă aspectul de „coajă de portocală”, deci evacuarea acestui edem local are drept consecinţă ameliorarea problemei.

Tratamente locale pentru ameliorarea celulitei

1.Cremele anticelulitice
Industria cosmetică vă pune la dispoziţie o gamă largă de creme anticelulitice a căror eficienţă depinde în mare parte de folosirea lor regulată (cel puţin o dată pe zi) şi îndelungată (pe o perioadă de 3-6 luni).

2.Masajul local
O altă metodă eficientă pentru ameliorarea celulitei este masajul, deoarece: ajută la eliminarea toxinelor şi a retenţiei de apă şi acţionează direct asupra ţesutului conjunctiv.

3.Exerciţiile fizice
Mişcarea care omoară celulita este cea de rezistenţă, cu intensitate medie, practicată regulat, pe o perioadă de minim 30 de minute pe şedinţă.

Publicat: 02 feb. 2017, 17:04 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă