Cum se fierbe porumbul. Trucul pe care gospodinele il folosesc pentru a il face repede si bun

Publicat: 02 iul. 2018, 17:55 Autor: Ioana Cioflan Retete & Diete

Vara este anotimpul preferat al tuturor deoarece putem manca fructe si legume proaspete.

Unul din deliciile romanesti pe care oricine il asteapta este porumbul fiert. Multi il mananca in oras sau pe litoral deoarece li se pare greu de facut acasa. Dar nu este asa! Azi vei invata cum se fierbe porumbul repede. Dar si cum sa il faci delicios, cum il facea bunica la tara!

Cum se fierbe porumbul – ingrediente

– 4-5 porumbi ‘de lapte’, cum se zice in popor
– sare

Cum se fierbe porumbul – mod de preparare

1. Porumbul se scoate din panusi si se curata bine de matase. Panusile deschise la culoare se spala si se pastreaza.

2. Se rupe fiecare porumb in 2 sau 3 parti cat mai egale. Daca varful nu are boabe mari, se rupe si se arunca.

3. Fundul oalei se tapeteaza cu panusi spalate in prealabil. Fiecare bucata de porumb se aseaza cu grija in oala.

4. Dupa ce ati pus tot porumbul, acoperit din nou cu panusi.

5. Se acopera cu apa tot porumbul. Se pune o farfurie peste el pentru a nu se ridica deasupra apei.

6. Oala se pune pe foc mare pana cand incepe sa fiarba. Apoi se da focul la mediu spre mic.

7. Se fierbe timp de 30 de minute. Se incearca o bucata pe farfurie pentru a vedea daca s-a fiert.

8. La servire se presara sare pe el, dupa bunul plac. Restul bucatilor de porumb se tin in apa pana la consum. Pofta buna!

Sursa: e-retete.ro.

Publicat: 02 iul. 2018, 17:55 Autor: Ioana Cioflan Retete & Diete
Pe aceeași temă