Cum se completează Lavinia Goste cu Marius Zorilă + A lansat primul colind cu tatăl ei! „În prima parte a căsniciei am lăsat eu de la mine…”

Publicat: 25 dec. 2023, 15:13 Autor: Dora Bazavan Vedete

Sunt de 15 ani împreună și se completează reciproc. Lavinia Goste și Marius Zorilă formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din muzica populară. Îndrăgita artistă a dat din casă pentru Ciao.ro și ne-a povestit cum atentează la frigider, și îl pune și pe soțul ei să facă acest lucru. Chiar dacă nu are probleme cu silueta, Lavinia Goste și-a propus să nu își refuze niciun preparat tradițional de Crăciun pentru că va recupera după în cazul în care atunci când se va urca pe cântar acesta nu va arăta ce trebuie. Revelionul îi va prinde în Bucovina iar de colindat nu vor duce lipsă pentru că deja au început să o facă. În plus, Lavinia Goste tocmai ce a lasat un frumos colind, în premieră, alături de tatăl ei!

Cât de ocupați și aglomerati sunteți în această perioadă?

Suntem ocupați și deja angrenați în concerte de colinde pentru luna Decembrie. Pe 2 decembrie am avut la Buzău,  am avut și  concertul extraordinar de colinde “Acasă e Craciunu’”, concert pe care l-am susținut în 2 orașe, la Zalău, pe 13 decembrie, și la Baia Mare, pe 17 decembrie, alături de Marius Zorilă, Ansamblul Folcloric Național Transilvania și invitații speciali.

Aveți o piesă numai potrivită de 1 Decembrie, „România”! Ce înseamnă, de fapt, pentru voi, România? Cât de patrioți sunteți? V-ați muta vreodată din țară în altă parte? V-a trecut vreodată prin gând așa ceva?

În această piesă am pus exact ceea ce simt eu pentru România și cât de mult o prețuiesc. România este pentru noi, locul în care ne simțim acasă și unde ne putem crește copiii frumos.
În ceea ce privește patriotismul ce pot spune, din moment ce am ales să promovăm cultura și tradiția românească, consider că suntem suficient de patrioți.
Nu m-aș muta niciodată din România. Mă văd îmbătrânind într-o casă la țară, într-un loc liniștit, cu peisaj pitoresc.

Cum se completează Lavinia Goste cu Marius Zorilă

15 ani de căsătorie! Cum a fost pentru voi acest drum, această aventură? Cât de provocator? Cum v-ați maturizat, cum sunteți acum? Ce vă mai doriți pentru voi de acum încolo ca și cuplu, ca și familie?

Au fost 15 ani frumoși, dar și grei. Nimic din ce este frumos, nu este și ușor. Tot ce am realizat până azi, atât ca  familie cât și pe plan artistic, este în baza unui efort mare și multă muncă. Noi și lucrăm împreună și e necesară o răbdare și multă iubire și respect. Am pus mai presus decât orice relația noastră, iubirea noastră, care este mai importantă și asta ne ține uniți și nu lăsăm niciun vânt să ne clintească.
Anumite situații te maturizează, noi am învățat din greșeli și așa evoluăm.
Pe viitor ne dorim să fim sănătoși, ne dorim să avem mai mult timp pentru noi și să avem în continuare înțelegere și respect.

Ați reușit să construiți tot ce v-ați propus în acest timp de când sunteți împreună?

Mai avem de îndeplinit câteva vise.

Care au fost cele mai mari tentații în acești 15 ani de căsătorie și cine a lăsat cel mai mult de la el?

În prima parte a căsniciei am lăsat eu de la mine, în a doua parte a căsniciei a început să mai lase și soțul de la el.

A lansat primul colind cu tatăl ei!

Ce piese mai lansați până la sfârșitul acestui an, cum stați cu toate proiectele începute până acum? Sunteți mulțumiți de cum v-ați descurcat anul acesta, ați realizat tot ce v-ați propus până acum pe plan profesional?

Lansăm în perioada ce urmează atât colinde cât și piese de muzică populară. Și da, suntem foarte mulțumiți de tot ce am clădit anul acesta!

Lavinia, ai o siluetă de vis! Cum reușești să te menții așa într-o formă de invidiat? Care este secretul?

Mulțumesc pentru compliment! Eu sunt o pofticioasă, însă știu să mă opresc la timp și, recunosc, mă ajută și gena moștenită de la mama. Mama arată extraordinar, cred că Marius a răsuflat ușurat după ce a văzut-o! (râde)

Ai avut vreodată probleme cu greutatea? Poate când erai mai mică…

Când m-am măritat aveam 47 kg și puteam să mănânc orice, niciodată nu mi-am închipuit că va fi nevoie să mă abțin de la mâncare, ca și acum. Dacă intru seara în bucătărie e prăpăd….și îl corup și pe Marius la mâncare.

Marius, te-a pus vreodată Lavinia la slăbit, de urgență? Cum reușești să te concentrezi pe scenă cu o așa soție fit și superbă lângă tine?

Încerc să țin pasul cu ea și seara nu mănânc. Mă străduiesc!

Ai grijă la siluetă în preajma acestor sărbători de iarnă sau îți faci toate poftele de obicei?

Anul acesta îmi fac toate poftele și voi fi pregătită cu toate ceaiurile posibile, nu am cum să nu mănânc, sunt foooooarte pofticioasă.

Unde petreceți Crăciunul?

Crăciunul îl petrecem la Satu Mare.

Ce tradiții respectați?

De data aceasta ne dorim să mergem la colindat.

Ce bucate tradiționale nu vă refuzați niciodată de Crăciun?

Sarmale și cârnați, n-ai cum să nu mănânci, după sărbători ne băgăm la dietă!

Tu ai timp să gătești de obicei?

Trebuie să îmi fac timp, fetele au crescut și vor mâncare făcută de mami.

Dacă da, ce faci pentru fete?

Mâncarea lor preferată sunt pastele!

Lavinia Goste: „În prima parte a căsniciei am lăsat eu de la mine…”

Pentru soțul tău, Marius, ce gătești?

Cel mai des îi fac mămăligă, cu asta îl cucerește toată lumea! (râde)

Care este mâncarea ta preferată de Crăciun?

Sarmalele și friptura, yammy! Am gura apă!

Cât de lungă e lista fetelor pentru Moș?

Of, Maria își dorește cărți, iar Ioana, un cub rubic! Ele știu treaba cu Moșul! Oricum noi le cumpărăm chestii frumoase!

Dar tu ce cadou vrei să primești acum, de Crăciun?

Sincer, vreau sănătate, înțelegere.

Moșul este darnic de obicei?

Păi Marius mă întreabă „Ce vrei?” și el spune: „Ok, dute, ia-ți”! (râde)

Revelionul vă prinde pe scenă?

De Revelion cântăm în Bucovina! De obicei, în ultimii ani nu luăm Revelioane pentru că am alocat timp fetelor și nouă, dar acum le luăm cu noi și este OK!

Ai superstiții sau obiceiuri pe care le respecți la intrarea în noul an pentru a-ți merge bine?

La ora 12 ne strângem în brațe și ne iubim toți!

Tocmai ce ai lansat un colind de Crăciun împreună cu tatăl tău, „Se apropie Crăciunul”! Este prima voastră colaborare de acest fel?

Este prima dată când cânt alături de tata! Am cântat doar acasă, în familie, cu el, mă bucur că a acceptat să intre în studio și deși a avut emoții mari, s-a descurcat foarte bine! Eu am fost de mică foarte apropiată de tata și de la el am învățat să fiu puternică, câteodată mai uit!
Cel mai bun lucru pe care l-am primit a fost să lupt și să muncesc pentru ceea ce vreau să fiu în viață și fără compromisuri, cel mai important. Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la tata a fost să nu încetez să mă rog!

 

 

Publicat: 25 dec. 2023, 15:13 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă