EXCLUSIV | Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi: „Am fost un caz special. Nu îmi vine să cred”

Publicat: 24 feb. 2024, 20:10 Autor: Dora Bazavan Vedete

Monica Tatoiu se reface extraordinar după operația la genunchi. Femeia de afaceri este extrem de încântată de cât de bine se simte, de reușita operației și de cum poate să meargă acum! Monica Tatoiu are deja programată și o vacanță, pe 16 martie în Reunion, acolo unde merge din nou la scufundări și va urca și pe vulcan, dacă tot se simte ca nouă! Ciao.ro are toate detaliile recuperării Monicăi Tatoiu după operația la genunchi!

Tocmai ce ați suferit o intervenție chirurgicală, aveți un genunchi nou! Cum a fost, cum va simțiți? V-a fost teamă pentru această intervenție?

Medicină a evoluat extraordinar. Acum există proteze personalizate parțial decontate CNAS. Recuperarea după protezarea genunchiului era mai dificilă decât cea de sold. Acum, după operație, ieși din spital după 4 zile în cârje și după alte 3 săptămâni te ajuți doar de baston. Și kinetoterapia a evoluat, iar România excelează în specialiști. Eu am fost un caz special pozitiv. 2 zile spital,1 zi cadru, 3 zile  cârje, 2 baston. Acum merg fără ajutor. Cu grijă!

De ce special? Pentru că multe suflete care mă iubesc s-au rugat pentru mine. Un doctor bun și mâna Lui Dumnezeu generează miracole.

Cum se simte Monica Tatoiu după operația la genunchi

Cât de mult durează recuperarea și ce restricții aveți acum de la medici?

Mi-a fost teamă. Este natural. Nu știi câte păcate ai de plătit, dar dacă crezi cu adevărat în Dumnezeu trebuie să ai curajul să spui. Facă-se voia Ta și iată că am trecut de hopul cel mare. Problema la aceste proteze este posibila infecție. Ține de spitalul în care te operezi.

O să vă ajute această intervenție să mergeți normal? Știu că asta vă doreați!

Înainte eram șchioapă, diferența de 1,5 cm. Mergeam ca o rață. Acum merg elegant! Nu îmi vine să cred!

Cine vă ajută acasă, cât de mult vă sprijină soțul dumneavoastră în această perioadă?

Mă ajută soțul meu, încă două prietene și fiul meu, dar în majoritatea timpului mă descurc singură. Pisicile stau lângă genunchiul rănit și scot tot Răul. Fac cu schimbul.

V-ați mutat la parterul vilei în care locuiți? Știu că aveți multe scări de urcat acasă…

„Am fost un caz special. Nu îmi vine să cred”

Urc și cobor fără probleme. Din prima zi când am venit de la spital. Urci cu greutate pe piciorul sănătos. Cobori pe piciorul operat.

Ați împlinit 37 de ani de căsnicie! La mulți ani frumoși! Uitându-vă în urmă, cu câtă răbdare și perseverență ați ajuns aici?

Am 37 de ani de căsnicie și 41 împreună. Cred în căsătorie ca fiind un vaccin de viață echilibrată. Nu e bine ca omul să fie singur pe pământ. Doi genunchi sunt mai buni să poarte corpul decât unul singur. Doi într-o barcă asigură schimbul de efort când partenerul obosește. Căsătoria este un dar de la Dumnezeu celor care înțeleg care sunt lucrurile importante în viață. Nu este ușor să trăiești în parteneriat. Fiecare om este unic în felul lui. Trebuie să știi când faci compromisuri și când să impui linia roșie. Greu dar profitabil.

Sunteți practic un model pentru mulți! Nici căsniciile nu mai sunt ce au fost în ziua de azi! Peste ce nu ați putea trece dacă ați fi pusă în fața unei probleme sau a unui fapt împlinit?

Când te căsătorești trebuie să îți cunoști partenerul. Cu bune și imperfecțiuni. Nu cumperi de pe raft fără să studiezi eticheta și termenul de garanție. Dacă cumperi iresponsabil daunele sunt mari și suportate de tine.

Ce ați învățat în acești 37 de ani de căsnicie despre cum să ai un mariaj fericit? Câte ar trebui să îi permitem soțului și când ar trebui să îi tăiem… macaroana, cum se zice!

Căsătorește-te cu un prieten pe care îl iubești, îl respecți cu care comunici ușor și care măcar îți stârnește fluturii din stomac. Restul este muncă și reziliență.

Un motiv de șampanie nu strică niciodată!

Mai aveți nevoie de sărbători ale iubirii pentru a v
ă arăta dragostea față de soțul dumneavoastră acum, după atâta timp?

Un motiv de șampanie nu strică niciodată!

Următoarea vacanță cu “piciorul nou” unde va fi?

 Pe 16 martie plec în Reunion la scufundări și urcat pe vulcan.

Dacă se comasează alegerile este de bine sau de rău?

Alegerile s-au comasat. Tehnic este posibil, dar este nedemocratic. Mi-am adus aminte de alegerile pentru Marea Adunare Națională și Ceaușescu la al 14-lea Congres. Probabil asta merită România „educată”.

V-ați pierdut speranța să fiți prima noastră femeie președinte?

Puterea mea nu vine din funcție. Puterea adevărată vine din respectul și încrederea oamenilor care gândesc ca mine. Am simțit-o la operație!

Publicat: 24 feb. 2024, 20:10 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă