Cum scapi de mirosul urât din prosoapele de baie! Ingredientul banal care te scapă de belea

Publicat: 02 oct. 2023, 15:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life

Cum scapi de mirosul urât din prosoapele de baie! Ingredientul banal care te scapă de belea!

Prosoapele de baie capătă după un timp un miros neplăcut și devin foarte rigide. Ei bine, este timpul să uiți de această problemă. Un ingredient banal pe care să îl adaugi în mașina de spălat te va ajuta să scapi de această problemă majoră.

Alternativ, în loc de înălbitor, poți utiliza bicarbonat de sodiu sau o soluție de oțet alb pentru albirea prosoapelor. Adaugă ½ cană de bicarbonat de sodiu sau ½ cană de oțet alb în mașina de spălat, împreună cu detergentul de rufe.

Cum scapi de mirosul urât din prosoapele de baie!

Dacă folosești oțetul, acesta poate fi adăugat în compartimentul pentru balsam, în timp ce bicarbonatul de sodiu poate fi presărat direct peste prosoape înainte de începerea ciclului de spălare.

Pentru a menține culoarea albă imaculată a prosoapelor, este important să le spălați doar alături de alte prosoape albe sau așternuturi albe. Evitați să le amestecați cu alte haine sau prosoape colorate în mașina de spălat.

Ingredientul banal care te scapă de belea

Spălați prosoapele cu apă fierbinte. Această temperatură ajută la îndepărtarea eficientă a murdăriei și a bacteriilor. Nu adăugați balsam de rufe în timpul spălării, deoarece acesta poate forma o peliculă pe țesătură, care va împiedica prosoapele să absoarbă apa. Mai mult, balsamul de rufe poate deteriora prosoapele în timp.

Uită de balsamul de rufe! Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros proaspăt de curat

Este important de ştiut că sarea scoate până şi mirosul de mucegai.

Trebuie să ţii cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curăţate doar la spălătorie, aşa cum este menţionat pe etichetă.

Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile şi previne decolorarea.

Iată cum trebuie să o foloseşti:

– Adaugă jumătate de ceşcuţă de sare în maşina de spălat, printre rufele noi şi colorate. Hainele nou cumpărate nu-şi vor mai pierde culoarea şi nu le vor mai păta pe cele mai vechi, care au mai fost spălate. Citește tot articolul aici.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie. Toate petele și mirosul neplăcut vor dispărea pe loc.

Dacă nu le spălați și nu le igienizați, prosoapele vor acumula în cele din urmă pete galbene, maro sau negre și vor deveni un teren propice pentru germenii periculoși pentru sănătate. De fapt, un prosop de bucătărie este unul dintre cele zece articole de uz casnic cu cele mai multe bacterii. Din acest motiv, v-am pregătit câteva trucuri despre cum să degresați, să spălați și să igienizați prosoapele de bucătărie.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie: bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente pentru îndepărtarea celor mai dure pete de pe țesături. Curăță, dezinfectează și albește țesăturile. Citește toată știrea aici.

Publicat: 02 oct. 2023, 15:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă