Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Sfaturi esențiale pe care trebuie să ți le notezi

Publicat: 13 Nov. 2019, 13:31 News 3
Cum să scapi de răceală în 24 de ore. Sfaturi esențiale pe care trebuie să ți le notezi

Cu toții știm acele simptome care ne fac să spunem "Am răcit".

 

Cum sa scapi de răceală în 24 de ore. Nu trebuie să stai și să vezi cum se agravează situația. Dacă tratezi simptomele de la început, poți îndepărta răceala înainte de fi prea târziu.

Mai jos ai un program pe ore ce trebuie să-l respecți daca vrei să fie eficient.

Cum să scapi de răceală în 24 de ore

Cum să scapi de răceală în 24 de ore

Ora 07:00 – Fă un duș fierbinte

„Un duș fierbinte poate ajuta o tuse prin slăbirea secrețiilor din nas”, spune profesorul Ron Eccles, un expert în gripă și răceală și profesor la Universitatea Cardiff. În timp ce aburul ajută la curățarea sinusurilor, apa fierbinte poate ușura membrele dureroase.

Ora 08:00 – Ia-ți doza de Vitamina C

„Dimineața este un moment bun pentru a lua o doză mare de vitamina C”, spune nutriționistul Amanda Ursell.

„Încercați o salată de fructe făcută cu portocale sau kiwi pentru micul dejun sau adăugați terciul cu fructe proaspete. Orice ai mânca, elimină ceaiul și cafeaua, care conțin cofeină și te pot deshidrata. În schimb, savurați un pahar cu suc proaspăt de portocale.”

Ora 10:00 – Utilizați un aparat de inhalare

Încercați să utilizați un dispozitiv de inhalare pentru a ușura tusea, strănutul și scurtarea respirației.

„Bolnavii trebuie să așeze țeava în gură și să inspire normal, expirând pe nas”, explică terapeutul nutrițional Julie Silver. „Permite particulelor microscopice de sare să pătrundă în tractul respirator și poate atenua tusea și strănutul.”

12:00 – Stai în casă la căldură

Ideal e să rămâi în interior la cald atunci când ai primele simptome ale unei răceli. „Nasul este prima linie de apărare imunitară, în care anticorpii și celulele epatatoare se confruntă cu viruși”, spune doctorul GP Sarah Brewer, director medical al Healthspan.

„Dacă nasul devine prea rece, aceste sisteme imunitare nu funcționează corect, așa că sunteți mai susceptibili la infecții. A rămâne în interior limitează, de asemenea, răspândirea infecției. Dacă trebuie să ieșiți, purtați o eșarfă în jurul nasului pentru a-l menține cald și, dacă este necesar, folosiți un spray nazal hidratant.”

13:00 – Supă de pui pentru prânz

„Nu este doar o poveste a soțiilor de altă dată care ar trebui să „hrănească o răceală”, spune Adam Frosh, consultant ORL chirurg la Spitalul Lister din Stevenage, Herts.

„Supa de pui este caldă, hrănitoare și te face să te simți mai bine. Este o mâncare excelentă de confort și, dacă a existat vreodată un moment în care este bine să ai mâncare confortabilă, atunci când te simți rău, atunci este momentul.”

15:00 – Menține-te hidratată

„Dacă începeți să faceți că vă gâdilă în partea din spate a gâtului și știți că vă răcește, cel mai important este să vă mențineți bine hidratat”, spune domnul Frosh.

„Trebuie să fii atent la consumul de alcool, deoarece te poate deshidrata și asta te va face să te simți mai rău.”

16:00 – Consumă multe nuci

O mână de nuci din Brazilia este modalitatea perfectă de a-i oferi sistemul imunitar un impuls de după-amiază.

„Nucile din Brazilia conțin seleniu, ceea ce este crucial pentru sistemul imunitar”, spune Amanda Ursell. „Se alătură proteinelor și îmbunătățește capacitatea corpului de a lupta împotriva virusurilor urâte.”

18:00 – Mănâncă curry la cină

Răceala reprezintă este o scuză bună pentru un curry picant, adaugă Amanda.

„Condimentele calde, cum ar fi frisoasele, irită garniturile nasului”, spune ea. „Acest lucru face mai ușor să vă suflați nasul și să dislocați mucusul. Dacă îl poți șterge, ar trebui să te simți mai bine instantaneu.”

20:00 – Luați niște medicamente

Oamenii sunt deseori precauți să ia prea multe pastile, mai ales la primele semne de răceală.

Dar domnul Frosh recomandă o combinație de paracetamol și ibuprofen dacă vă simțiți rău.

„Majoritatea oamenilor nu își dau seama că îi poți lua pe cei doi împreună”, spune el. Verificați-vă etichetele, dar paracetamolul poate fi luat de obicei de patru ori pe zi și ibuprofen de trei ori pe zi.

Publicat: 13 Nov. 2019, 13:31 News 3
Pe aceeași temă