Cum să prepari cele mai delicioase sarmale, după reţeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret folosit de juratul de la MasterChef

Publicat: 13 mai 2024, 10:00 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete

Sarmalele reprezintă una dintre mâncărurile preferate ale românilor, iar gospodinele caută cele mai interesante reţete după care să le gătească. Totuși, celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu are o rețetă mai deosebită și folosește un ingredient secret.

Nu mai este un dubiu pentru nimeni cât de strict și profesionist este celebrul chef Cătălin Scărlătescu, atunci când vine vorba despre domeniul culinar. Ei bine, acesta vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă inedită atunci când vine vorba de sarmale.

Mai mult, juratul de la MasterChef are și un ingredient special pe care îl folosește. După ani întregi în care a încercat diverse îmbunătățiri la rețeta tradițională pentru sarmale, partenerul Doinei Teodoru a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de sarmale sunt: 2 kg de ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 de grame de orez și 40 de grame de piper. De asemenea, nu trebuie să lipsească sarea, o bucată de afumătură, bulionul și varza murată.

Afumătura, ingredientul secret al celebrului chef Cătălin Scărlătescu

Metoda de preparare a lui Cătălin Scărlătescu nu este deloc dificilă. Se toacă ceapa mărunt, după care se călește până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. Ulterior, se amestecă carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbrul, sarea, piperul și ingredientul secret, respectiv afumătura.

Între timp, trebuie să fie alese cele mai frumoase frunze de varză murată. Se împăturește cu grijă compoziția, iar după ce terminați de făcut sarmalele, se toacă varza murată și se amestecă cu bulionul. Totul se pune în oală. Mai întâi se așează un strat de varză peste care se adaugă câteva foi de dafin, iar apoi în mijloc se pune o bucată generoasă de afumătură.

Începeți apoi să puneți un strat de sarmale, apoi un alt strat de varză și unul de sarmale până când se va umple oala. Apa și uleiul sunt esențiale, iar mai apoi pot fi băgate la cuptor, unde se lasă 3, 4 ore.

 

Sursă foto: colaj CIAO

Publicat: 13 mai 2024, 10:00 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×