Cum să îți faci vopseaua naturală pentru păr la tine acasă. Soluții simple și eficiente

Publicat: 26 Mar. 2020, 10:00 Beauty & Style
Cum să îți faci vopseaua naturală pentru păr la tine acasă. Soluții simple și eficiente

Vopsitul părului a devenit de mult timp o obișnuință în rândul femeilor, indiferent de vârstă. Vestea bună este că vă puteți prepara chiar și acasă o vopsea naturală, care să se potrivească tipului de păr pe care îl aveți.

Vopseaua clasică vs. metode naturale de colorare a părului

Când vine vorba despre vopsitul părului, fiecare femeie are tendința de a merge la salon. Acolo profesioniștii vă pot obține exact culoarea la care ați visat. Totuși, oricât de bine sună această variantă, sunt și persoane care iau în calcul mai multe lucruri înainte de a se vopsi la salon.

Un impediment poate fi prețul destul de ridicat, mai ales dacă vă mândriți cu o podoabă capilară deasă. Un alt aspect este acela că substanțele toxice din vopsea vă pot produce iritații serioase la nivelul pielii și chiar probleme respiratorii. În plus, firul de păr are de suferit din cauza produselor din comerț.

Vestea bună este că există mai multe soluții naturale de a înlocui vopseaua de păr. Plantele sunt principalele arme secrete pe care le puteți folosi pentru a vă schimba culoarea părului.

Cafeaua, sfecla și gălbenelele colorează părul

Dacă vreți să apelați la vopseaua naturală, trebuie să țineți cont și de culoarea părului dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți părul șaten închis, castaniu sau negru, puteți încerca să vă vopsiți folosind cafea. Da, ați citit bine. Aromata băutură care vă înviorează diminețile este o soluție naturală și foarte eficientă pentru a acoperi firele albe și pentru a da strălucire culorii.

Pregătiți cafea ca și când ați dori să o consumați. Nu adăugați zahăr, lapte sau alte ingrediente. În funcție de lungimea părului, puteți face chiar și un litru de cafea. După ce s-a răcit, o puneți într-un vas mai mare. Țineți tot părul în cafea timp de 15-20 de secunde și repetați această operațiune de mai multe ori. După ce ați făcut acest lucru, prindeți-vă părul, fără să-l acoperiți cu prosop și mai stați încă 20 de minute. Clătiți-vă părul și după aceea veți observa că acesta și-a schimbat culoarea.

Tot pentru părul închis la culoare este extrem de utilă și pudra de henna. Amestecați 3 linguri cu 150 de ml de apă fierbinte și omogenizați compoziția. Lăsați-o peste noapte și aplicați-o pe păr a doua zi. Trebuie să stați cel puțin două ore cu pudra de henna, înainte de a vă spăla pe cap.

Dacă sunteți blondă, salvarea vine de la celebrele gălbenele. Faceți suficientă cantitate de ceai din aceste plante și după ce s-a răcit, strecurați bine lichidul. Spălați-vă pe cap normal, cu șampon, după care clătiți-vă părul cu ceaiul de gălbenele. Și rubarba poate fi folosită de persoanele cu păr deschis la culoare. Puneți în blender 200 de grame de rubarbă, puțin ulei de măsline, suc de lămâie și puțină apă fierbinte. Compoziția rezultată se pune pe păr și se lasă cel puțin 40 de minute.

La vopseaua naturală pot apela și roșcatele. Puneți în storcător o sfeclă și doi morcovi. Sucul obținut se folosește pe păr după ce v-ați spălat cu șampon. Trebuie lăsat cel puțin o jumătate de oră, pentru a avea rezultatele dorite.

Publicat: 26 Mar. 2020, 10:00 Beauty & Style
Pe aceeași temă