Cum sa faci curatenie eficient! Metode pentru a-ti pastra casa ordonata

Publicat: 13 Aug. 2019, 15:20 Life

Mentinerea unei locuinte curate si ordonate constituie o provocare pentru multe familii. Din cauza plecarilor si a sosirilor din viata de zi cu zi, praful si obiectele rasfirate prin diferite incaperi sunt aproape imposibil de evitat.

Astfel, cum sa faci curatenie eficient este o intrebare pe care si-o pun multi zilnic. Punand in aplicare urmatoarele trucuri simple, te vei convinge ca acestea sunt doar niste eforturi zilnice minore care iti simplifica viata considerabil.

Daca iti rezervi cinci minute din zi pentru a curata podelele din locuinta ta, vei vedea ca intretinerea lor devine mult mai usoara. In loc sa lasi praful sa se acumuleze, curata aceste suprafete zilnic cu un mop umed.

In cazul in care nu este nevoie sa faci acest lucru, pur si simplu matura podelele pentru a indeparta orice urma de murdarie. Poti indeplini aceasta sarcina in fiecare zi, dupa pranz.

Da, stim ca multor persoane nu le place sa-si faca patul. Dar aranjand patul vei simti ca dormitorul tau este ordonat.

Cum sa faci curatenie eficient!

Cel mai bine este sa-ti faci patul dimineata, dupa ce te trezesti. Pe cat posibil, lasa ferestrele deschise pentru a aerisi incaperea. Spala cearsafurile in fiecare saptamana cu apa fierbinte.

Cum sa faci curatenie eficient! Metode pentru a-ti pastra casa ordonata

Hainele rasfirate peste tot se numara printre principalele imagini asociate locuintelor dezordonate. Pentru a evita aceasta problema, obisnuieste-te sa pui toate obiectele vestimentare la locul lor.

Cand ajungi acasa, agata-ti paltonul in cuier. Dupa ce ai facut dus, pune hainele murdare in cosul de rufe. In cazul in care te-ai schimbat pentru a iesi in oras sau a te culca, lasa hainele pentru ziua de maine pe un scaun sau in sifonier. Aceste actiuni simple au un impact vizual major

Desi pare a fi oarecum redundant sa-ti cureti dusul o data pe zi, acest obicei este foarte eficient. Poti sterge peretii cu o carpa cu dezinfectant pentru a preveni acumularea de sapun si mucegai. De asemenea, inainte de a face dus, rezerva-ti cateva minute pentru a curata WC-ul si chiuveta.

Produsele de curatenie sunt foarte periculoase pentru copii!

Vei vedea ca, depunand putin efort, aspectul baii tale se va imbunatati semnificativ. Micile obiceiuri pentru o locuinta ordonata au un impact major. In plus, ele te vor ajuta sa-ti inveti copiii despre responsabilitate si va vor permite sa locuiti impreuna in armonie.

sursa: dozadesanatate.ro

Publicat: 13 Aug. 2019, 15:20 Life
Pe aceeași temă