Cum să elimini singură manichiura cu gel și să îți refaci unghiile naturale dacă nu ajungi la salon

Publicat: 05 ian. 2022, 18:12 Autor: Maria Apostol Beauty & Style
Cum să elimini singură manichiura cu gel și să îți refaci unghiile naturale dacă nu ajungi la salon

Vrei să scapi de manichiura cu gel, dar timpul nu îți permite să apelezi la serviciile profesioniste ale unui salon. Nu e nici o problemă, poți rezolva situația pe cont propriu fără să îți deteriorezi unghiile.

Manichiura cu gel este tot mai îndrăgită de către femeile care adoră să aibă mâini cu aspect impecabil. Însă este genul de manichiură puțin mai dificil de întreținut și greu de îndepărtat prin comparație cu oja clasică. Dacă unghiile au crescut sau când se rupe una dintre unghii, atunci trebuie să îți refaci manichiura de urgență pentru a-ți restabili aspectul îngrijit al mâinilor. Dar cum faci asta dacă nu ai experiență și nici la salon nu ai făcut programare?

  • Pilește unghia

Prima etapă este aceea de a-ți pili unghia cu ajutorul unei pile abrazive. Îndepărtează stratul lucios, care e cel mai dificil de eliminat.

Pont: nu șterge tot gelul de pe unghii doar prin pilire. Astfel, riști să deteriorezi unghia, care se va subția și se va rupe, iar procesul de regenerare completă poate dura câteva luni. Ulterior vei avea nevoie de acetonă și dischete demachiante ori bile de vată. Însă, hidratează cuticulele înainte de următoare etapă.

  • Oferă protecție pielii

Ai grijă de pielea din jurul unghiilor prin folosirea uleiului pentru cuticule. Acesta este necesar întrucât acetona riscă să usuce pielea și să simți senzații de usturime. Pilește unghiile într-o singură direcție de la margine spre vârf, fără mișcări haotice, altfel vei încuraja exfolierea și ruperea acestora.

Păstrează unghiile tăiate scurt, ca să nu se rupă. Abia după ce încep să se îngroașe și revin la forma lor de la început, te poți orienta către un model de manichiură cu unghii lungi.

  • Înmoaie unghiile în acetonă

Caută o acetonă simplă, îmbibă pe rând 10 dischete demachiante și apoi acoperă fiecare unghie cu câte una. Fixează dischetele pe unghii și înfășoară vârfurile degetelor cu folie de aluminiu.

  • Hrănește unghiile

Contactul cu acetona afectează suprafața unghiilor. Aplică pe acestea și pe cuticule, ulei de cocos și lasă-l să acționeze 10 minute. Accelerează procesul de regenerare prin aplicarea cremei de hidratare la final.

Dacă nu îți dorești neapărat un model nou de manichiură, atunci oferă unghiilor tale o pauză binemeritată măcar câteva săptămâni pe an. Hidratează unghiile în mod regulat folosind tratamente cosmetice, uleiuri naturale, geluri pentru.

Renunță câteva zile la ojele colorate, dar dacă ai un eveniment important și vrei o manichiură frumoasă, atunci aplică un lac protector care protejează suprafața unghiilor și favorizează ritmul de refacere al acestora.

 

Publicat: 05 ian. 2022, 18:12 Autor: Maria Apostol Beauty & Style
Pe aceeași temă