Cum putem să ne deplasăm după data de 15 mai. Marcel Vela explică ce reguli au fost schimbate

Publicat: 07 mai 2020, 09:34 Autor: Hermina Hagianu News
Cum putem să ne deplasăm după data de 15 mai. Marcel Vela explică ce reguli au fost schimbate

Ministrul Afacerilor Interne, a susţinut o sesiune live pe pagina sa de Facebook în care a răspuns curiozităţilor românilor. Marcel Vela a anunţat, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,Am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Sper ca ele să vă fie de folos!Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 6 mai 2020

 

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o “responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Totodată, mulţi români au vrut să ştie când se vor relua zborurile şi dacă se va sta în carantină instituţionalizată la întoarcerea din Marea Britanie.

“Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România”, a afirmat Vela.

Publicat: 07 mai 2020, 09:34 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă