Cum poți prelungi durata de viață a Crăciuniței. Trucul la care nu s-ar fi gândit nimeni

Publicat: 24 dec. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor Life
Cum poți prelungi durata de viață a Crăciuniței. Trucul la care nu s-ar fi gândit nimeni

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii încep deja să-și facă cumpărăturile necesare. Pe lângă bradul de Crăciun însă, în casă trebuie neapărat să avem și o plantă care aduce bunăstare și prosperitate. Este vorba despre Crăciuniță. 

Planta care nu ar trebui să lipsească din casă în preajma sărbătorilor de iarnă este Crăciunița. Dacă te întrebi de unde provine numele de Crăciuniță, află că există o legendă care pornește din Mexic. Se spune că era o fată săracă pe nume Pepita, care nu avea niciun cadou pe care să i-l ofere pruncului Iisus la slujba de Crăciun.

Pepita nu a știut ce să ofere, așa că a cules câteva buruieni de pe marginea drumului, a făcut un buchet și apoi a intrat în biserică. A îngenuncheat și a pus buchetul lângă scena Nașterii Domnului. Dintr-odată, buchetul de buruieni a înflorit, uimind pe toată lumea cu florile sale mari și roșii. Cei prezenți erau convinși că tocmai au fost martorii unui miracol și de atunci i-a rămas numele de „Flores de Noche Buena” (în română, Floarea Nopții Sfinte sau Crăciunița).

Forma florilor și a frunzelor de Crăciuniță seamănă cu o stea și din acest motiv este asociată cu Steaua de la Betleem, care i-a condus pe cei trei magi către Iisus. Frunzele roșii simbolizează sângele lui Hristos, iar cele albe – puritatea lui.

Cum puteți prelungi durata de viață a Crăciuniței

Tot ce trebuie să faceți este să dați foc Crăciuniței. Ar putea suna bizar, dar există o explicație științifică în spatele acestei tehnici. Acest truc simplu va ajuta la prelungirea duratei de viață a Crăciuniței până în ianuarie.

„Arderea capătului tăiat al tulpinii de poinsettia poate ajuta la păstrarea sevei și la prevenirea ofilirii premature a plantei. Această tehnică este folosită adesea în florării pentru a prelungi durata de viață a florilor tăiate sau a ramurilor. Această metodă este folosită pentru a preveni scurgerea sevei lăptoase, care este eliberată când tulpina este tăiată. Seva poate preveni absorbția apei, care duce la ofilirea prematură. După ce tăiați tulpina poinsettia într-un unghi, țineți imediat capătul tăiat al tulpinii peste o flacără, cum ar fi o lumânare sau o brichetă. Lăsați flacăra să încălzească capătul tăiat timp de aproximativ 5-10 secunde până când seva se sigilează și, odată răcită, puneți tulpina într-o vază cu apă proaspătă”, spune Richa Kedia, expert în plante.

Alte sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a Crăciuniței

Deoarece Crăciunițele cresc predominant în America Centrală, ele sunt obișnuite să primească mult soare și să nu fie expuse la vânt puternic. Iată câteva sfaturi:

  • temperatura din cameră trebuie să fie între 16 și 22 de grade Celsius;

  • planta nu trebuie să stea lângă calorifer, lipită de un geam rece sau în locuri unde bate vântul;

  • în timpul zilei, Crăciunița trebuie să primească lumină indirectă de la soare;

  • încearcă să nu schimbi locul plantei foarte des, astfel încât să nu fie expusă la schimbări bruște de temperatură.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 24 dec. 2023, 09:30 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă