Cum își petrec vedetele timpul liber

Publicat: 05 Dec. 2019, 13:34 General
Cum își petrec vedetele timpul liber

Timpul liber este prețios pentru fiecare dintre noi. Atât oamenii de rând cât și cele mai de succes persoane ale lumii au nevoie de timp liber pentru o viață sănătoasă. Indiferent de cât de mult ne-ar plăcea munca pe care o facem, este important să luăm și pauze sau să încercăm să păstrăm un echilibru între viața personală și cea profesională. Cu toate că poate părea greu, mai ales dacă ne dorim să lucrăm constant pentru a ne îndeplini idealurile, în timp acest lucru se va resimți. Din fericire, în zilele noastre există foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Fiecare poate să alegă în funcție de disponibilitate, buget sau preferințe.

Pentru mulți, oamenii de succes sau vedetele par să fie pe un piedestal, dar la urma urmei și aceștia sunt oameni obișnuiți, la fel ca oricare dintre noi. Cea mai semnificativă diferență este faptul că viața lor este trecută prin filtrul tuturor. Chiar dacă muncesc în turnee, își petrec ore întregi pe platourile de filmare, conduc afaceri cunoscute la nivel mondial sau au emisiuni de succes, până și ei iau o pauză la un moment dat. Activitățile lor variază, dar așteptările sunt cam aceleași – relaxarea.

 Importanța relaxării

Poate părea un lucru banal, însă relaxarea este esențială unei vieți sănătoase. Medicii și specialiștii ne recomandă să ne relaxăm pentru a elimina tensiunea internă și a nu ajunge la complicații. Cu alte cuvinte, atunci când ne relaxăm îi dăm o pauză creierului. Pe termen lung, acest lucru ne ajută să fim mai productivi și să lucrăm mai eficient. Deși este complet normal să simțim o anumită încordare atunci când ne concentrăm asupra unor sarcini importante, pauza ne poate ajuta să ne deconectăm. Putem face acest lucru foarte simplu. În primul rând trebuie să învățăm să spunem nu, iar mai apoi să găsim o activitate de divertisment care ne face plăcere.

Când vine vorba de divertisment, opțiunile sunt variate. Oamenii pot să aleagă ce își doresc să facă în funcție de stare sau de preferințe. În timp ce unora le surâde ideea de a sta acasă și de a se uita la o comedie, alții preferă sporturile care îi fac să simtă adrenalină. Pentru a scăpa de rutină, Ben Affleck își ocupă timpul  liber cu jocurile de cazino, iar Matt Damon a început să dezvolte o pasiune în acest sens după un rol jucat în celebrul film Rounders. Una peste alta, un lucru minunat este că în zilele noastre oamenii au acces la diverse metode de divertisment. Poate fi vorba de jocuri de poker care îți oferă adrenalină, realitate virtuală, karaoke sau o seară la cinema.

Trezitul de dimineață

Există diferite metode de relaxare și de petrecere a timpului liber, după cum a fost menționat anterior. Ei bine, se pare că unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai lumii, Robert A. ”Bob” Iger, consideră că trezitul de dimineață este cheia succesului. Robert este director executiv al companiei celebre Walt Disney și se trezește la ora patru jumătate în fiecare dimineață. În timp ce unii dintre noi profită de fiecare minut de somn în timpul săptămânii sau de câteva ore în plus în weekend, acest lucru este exclus pentru Robert.

Teoria pe care acesta se bazează este una foarte simplă: creierul uman este mult mai productiv în primele două ore după trezire. Dacă ar fi să ne luăm după succesul pe care l-a avut această metodă asupra vieții lui, putem observa că acest obicei chiar funcționează. Singura problemă ar fi obișnuința de a ne trezi atât de repede, mai ales pentru cei care sunt fani ai somnului de dimineață.

 Multitasking-ul nu este eficient

Mai multe persoane de succes și celebrități nu sunt de acord cu multitasking-ul. Timothy Ferris este de părere că această practică este una învechită și nu dă roade deloc. Pe scurt, multitasking-ul se referă la momentul în care încercăm să facem mai multe activități în același timp. O plimbare prin parc în timp ce răspundem la e-mailuri, plimbăm câinele și ne stabilim lista de cumpărături. Fiecare dintre aceste activități trebuie tratate ca atare.

Chiar dacă în timpul liber suntem tentați să strecurăm câte o mică sarcină în program pentru a ne scăpa de griji mai târziu, nu este deloc indicat să facem acest lucru. Este adevărat că pe moment ni se va părea că reușim să facem foarte multe lucruri, dar vom realiza curând că nimic nu a ieșit așa cum ne așteptam.

Cele mai comune dezavantaje sunt întreruperile constante și posibilitatea de a greși, scăderea concentrării, consumul unui nivel ridicat de energie și lipsa rezultatelor așteptate.

 Terapie prin relaxare

Una dintre cele mai importante realizatoare de televiziune cunoscute la nivel mondial, Oprah preferă să scape de stres cu ajutorul terapiei prin relaxare. În ultima perioadă meditația a căpătat o importanță deosebită, fiind integrată cu succes până și în viețile celor mai mari celebrități. Chiar și 20 de minute de meditație pe zi sunt suficiente pentru a uita de grijile cotidiene și de a ne detașa de stres. Meditația are în primul rând efecte benefice asupra sănătății mintale. Printre alte beneficii se numără: atenția îmbunătățită, claritatea mentală, îmbunătățirea calității vieții, reducerea nivelului de stres, protejarea împotriva bolilor psihice și calitatea crescută a somnului.

De multe ori sfârșitul de săptămână este mult mai stresant decât zilele săptămânii din cauza unor sarcini acumulate de-a lungul zilelor. Cumpărăturile, curățenia sau întâlnirile cu prietenii pot să aștepte. Vedetele ne spun că doar câteva minute de meditație pot să facă minuni atunci când vrem să ne relaxăm complet.

Terapia prin călărit

Pasiunea care o ajută să se relaxeze pe Madonna este echitația. Sportul ecvestru a cucerit-o pe cântăreața cu renume mondial. Se pare că de fiecare dată când nu este în turneu sau nu trebuie să calce pe covorul roșu, artista își rezervă câteva ore în program pentru echitație. Madonna este o împătimită a animalelor și a spus la un moment dat că a știut din prima secundă când a trecut pragul unui grajd că va iubi acest sport.

Madonna este cunoscută ca fiind o persoană excentrică, dar acest mod de relaxare o clasează printre oamenii obișnuiți.  Poate că acest lucru se datorează faptului că nu a uitat niciodată de unde a plecat. Deși pentru mulți această veste este o surpriză, Madonna nu a avut mereu o viață plină și înainte de a fi cunoscută ca „regina muzicii pop” obișnuia să lucreze ca ospătăriță. În concluzie, este important să înțelegem că petrecerea timpului liber prin relaxare ne ajută să fim mai mulțumiți de viața pe care o ducem.

Dincolo de ținutele extravagante, de covorul roșu sau de viața tumultoasă pe care o duc, vedetele au o viață obișnuită, la fel ca oricare dintre noi. Cu toate că au milioane de dolari în conturi și trăiesc în palate imense, vedetele optează în general pentru metode de divertisment banale. Unele preferă relaxarea prin yoga sau meditație, altele vor să uite de rutină printr-o ieșire în natură, în timp ce altele nu pot spune nu unei comedii pe cinste.

Publicat: 05 Dec. 2019, 13:34 General
Pe aceeași temă