Cum își dau seama polițiștii că minți în declarație. Ce a pățit un bărbat din Buzău când a fost tras pe dreapta

Publicat: 17 Apr. 2020, 09:46 News

Declarația pe propria răspundere. Din ce în ce mai multe persoane sunt tentate în perioada aceasta, mai ales că vine Paștele și pentru că este vreme frumoasă, să iasă din case, astfel încălcând măsurile impuse de autorități.

Dar dacă faci fals în declarații, te poate costa destul de scump. Asta a pățit un bărbat din Buzău care voia doar să ajungă…la Brăila! Polițiștii l-au tras pe dreapta pe bărbat și l-au verificat, dar au realizat că minte. Așa că, buzoianul s-a trezit cu o amendă de 2000 de lei, iar oamenii legii pot întocmi chiar un dosar penal.

Bărbatul de 36 de ani din Buzău voia doar să ajungă la Brăila, astfel gândindu-se să scrie în declarația pe propria răspundere că este angajat al unei societăți comerciale. Polițiștii din Făurei au verificat acest lucru și au constatat că nu este așa, potrivit Digi24.

„În cursul zilei de ieri, la ora 14:20, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au identificat, pe raza localităţii Vultureni, pe un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău. Acesta a înmânat poliţiştilor declaraţia pe proprie răspundere, din care rezulta că este angajat al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Buzău. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au constatat că buzoianul nu figurează ca angajat al societăţii respective. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals’, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

Publicat: 17 Apr. 2020, 09:46 News
Pe aceeași temă