Cum deosebim mierea naturala de cea contrafacuta. Trucuri care te ajuta sa cumperi cea mai SANATOASA miere de albine

Publicat: 23 iun. 2017, 14:52 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Cum deosebim mierea naturala de cea contrafacuta. Trucuri care te ajuta sa cumperi cea mai SANATOASA miere de albine
Mierea produsă de harnicele albine este, în acelaşi timp, aliment şi medicament. Nu întotdeauna, însă, produsul pe care îl cumpărăm drept ”miere” are legătură cu albinele, dar din fericire există câteva trucuri care ne ajută să deosebim mierea naturală de cea contrafăcută. Mierea de albine naturală poate fi ”îndoită” cu zahăr, sirop, melasă, iar pentru consistență se adaugă făină și amidon.
Ambalajul și etichetarea. O miere de calitate este ambalată igienic, are capacul curat, la fel ca și suprafața borcanului. Nu cumpărați miere dacă vedeți că nu este perfect curată, prezentând impurități ce nu au ce căuta într-un produs de calitate. O mare atenție trebuie dată și etichetei (obligatorie pe fiecare borcan!) și care trebui să conțină informații despre tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsă, perioada de valabilitate și condițiile în care trebuie păstrată.

Culoarea. În funcție de tipul mierii, aceasta are o culoare specifică. Astfel, dacă este vorba despre mierea de salcâm, aceasta trebuie să fie cât mai aproape de culaorea incoloră. Dacă este prea galbenă, atunci poate fi vorba despre un amestec de miere (albinele nu au cules doar de la salcâm îna cea perioadă) sau, deloc de dorit, este vorba despre un produs ”îmbunătățit” artificial. La polul celălalt, mierea de mană, cea mai scumpă din categoria acestor produse apicole, trebuie să fie cât mai închis, o culoare mai slabă indicând, din nou, că ar fi vorba despre un amestec.

Mierea devine mai vâscoasă la temperaturi scăzute
Mierea devine mai vâscoasă la temperaturi scăzute

Densitatea. Deși, în mod normal, densitatea mierii se măsură cu un refractometru,pentru cei care se află la un târg apicol, există căi mai puțin tehnice pentru a descoperi mierea de calitate. Se poate răsturna borcanul cu capacul bine închis, observând modul în care bula de aer din interior se ridică. Dacă mișcarea este lentă, atunci avem o densitate bună. Totuși, această tehnică este ”combătută” de falsificatori cu ajutorul unui truc: borcanele sunt umplute până la refuz, nelăsând loc formării acelei bule de aer!

Sursa: doctorulzilei.ro
Publicat: 23 iun. 2017, 14:52 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă