Cum arata un tsunami de gheata inalt de 12 metri! Scenele rupte din filmele de actiune s-au petrecut in SUA! VIDEO

Publicat: 26 Feb. 2019, 17:00 News 2

Ultima data cand autoritatile s-au mai confruntat cu asa ceva a fost in urma cu 170 de ani. Cu toate astea, imaginile sunt spectaculoase si acum.

Cum arata un tsunami de gheata inalt de 12 metri! Scenele ireale din SUA! Atat in America, cat si in Canada vremea a creat un fenomen pe cat de spectaculos, pe atat de periculos. Este vorba de tsunami de gheata, dupa cum a relatat presa internationala.

In America, fenomenul s-a format pe lacul Erie, din New York. Zidul de gheata a ajuns la 9 metri inaltime, pe raul Niagara, conform oficialilor, zidul de gheata a ajuns la 12 metri inaltime.

Gheata a maturat in jurul sau copaci si stalpi si desi fenomenul este unul cunoscut si asteptat de obicei la inceputul primaverii, in acest an amploarea lui a luat pe toata lumea prin surprindere.

Cum arata un tsunami de gheata inalt de 12 metri! Scenele ireale din SUA!

Bucatile foarte mari de gheata care pluteau pe rau au fost impinse peste mal de valuri si curenti facnd astfel sa se creeze adevarate lanturi muntoase pe malurile raurilor.

Din cauza vântului care a atins pe alocuri 120 de kilometri pe oră, bucăţile de gheaţă de pe Lacul Eire au fost împinse pe mal, până la 50 de metri distanţă. Confruntate cu aceste probleme, autorităţile au interzis accesul pe faleză şi au evacuat mai multe case aflate pe marginea lacului.

Acum 170 de ani, un fenomen similar produs în aceeaşi zonă a ucis 70 de oameni, luaţi prin surprindere de valurile de gheaţă.

Publicat: 26 Feb. 2019, 17:00 News 2
Pe aceeași temă