Cum arată Porțile Iadului. Locul care dă fiori și celui mai credincios om de pe planetă!

Publicat: 10 Nov. 2019, 14:03 News 3

Cum arată Porțile Iadului. Adânc în Deșertul Karkum, în nordul Turkmenistanului, în crusta pământului, se află o gaură uriașă.

Cum arată Porțile Iadului.  Unii cred că craterul Darvaza a fost inițial o gaură de foraj pentru sovieticii care căutau gaz natural. După ce au apărut îngrijorări legate de scurgeri periculoase de gaz, craterul a fost aprins, în 1971.

Cum arată Porțile Iadului. Locul care dă fiori și celui mai credincios om de pe planetă!

De atunci, tot arde! Craterul are 68 de metri diametru și o adâncime de 30 de metri. Guvernul din Turkmenistan speră să închidă craterul ca să prevină extinderea flăcărilor și a gazelor, pregătind zona pentru dezvoltări ulterioare.

“Poarta Iadului” nu este o minune a naturii, ci este cauza unui accident industrial. In 1971 o sonda de forare a rusilor a intrat din greseala intr-o punga de gaz natural aflata sub pamant. Acest lucru a dus la prabusirea pamantului si la formarea acestui crater urias. Odata cu prabusirea pamantului a fost inghitita si sonda de forare. Pentru ca fusese perforata o punga de gaze, un fum otravitor a inceput sa iasa din crater, ingrijorandu-i pe specialisti.

Publicat: 10 Nov. 2019, 14:03 News 3
Pe aceeași temă