Cum a descoperit Mircea Solcanu că are o tumoră pe creier: „Am călătorit cu avionul şi…”

Publicat: 21 iun. 2024, 13:29 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Cum a descoperit Mircea Solcanu că are o tumoră pe creier: Am călătorit cu avionul şi...

Mircea Solcanu a decis să se retragă din lumina reflectoarelor în urmă cu mulţi ani. A plecat la Constanţa, acolo unde a locuit o lungă perioadă cu mama lui. Din păcate, femeia s-a stins recent din viaţă. Fostul prezentator TV a trecut prin multe momente de cumpănă de-a lungul timpului. În cadrul unui interviu, acesta a povestit cum a aflat că are o tumoră pe creier. Credea că are doar o ureche înfundată!

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, Mircea Solcanu a oferit detalii despre cele mai grele clipe din viața lui. Fostul prezentator de televiziune şi-a adus aminte de momentul în care a aflat că are o tumoră pe creier. În anul 2012, el a primit diagnosticul dur.

Cum a descoperit Mircea Solcanu că are o tumoră pe creier

În timp ce zbura cu avionul, Mircea Solcanu a simțit că i s-a înfundat urechea. După o lună în care a trăit cu acest disconfort a decis să meargă la medic pentru investigaţii.  Atunci, specialistul i-a spus că ar fi vorba de un polip, dar i-a recomandat să facă mai multe analize amănunțite.

„În 2012 am descoperit tumoarea pe creier. Am călătorit cu avionul, nu mai știu unde am fost, și m-a durut foarte tare capul în momentul în care pilotul a hotărât să zboare mai jos decât era plafonul obişnuit.

Acolo mie mi s-a întâmplat o mare durere de cap, dar nu era din cauza pilotului sau avionului, era din cauza tumorii mele de la presiunea respectivă. Atunci mi s-a înfundat urechea. M-am dus la ORL-ist, i-am spus că mi s-a înfundat urechea de când am mers cu avionul, dar a trecut de atunci vreo lună jumate și nu s-a mai desfundat”, a povestit Mircea Solcanu.

Fostul prezentator de televiziunea s-a operat la Viena

Operația necesară nu se putea face în țara noastră. El a fost nevoit să facă intervenția în Viena, cu ajutorul Casei Naționale de Asigurare deoarece costurile au fost uriaşe.

„Şi aşa am descoperit la ORL. În ţara noastră nu se opera tumoarea respectivă. Iar atunci, singurul care opera cu succes era un doctor în vârstă de la Viena. Îți dai seama că te interesezi. Iar oamenii care se ocupă de asta au agenda ocupată pe mulți ani cu operații.

Până am găsit un loc, am fost și prin Casa Națională de Asigurări, am și văzut cât a costat la sfârșit. Mi se pare că era vreo 35 sau 40.000 de euro” a mai povestit Mircea Solcanu.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 21 iun. 2024, 13:29 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×