Cum a ajuns scafandrul asta sa se umfle in halul asta dupa ce a ramas fara oxigen la mare adancime! Ce s-a intamplat cu corpul lui din cauza lipsei aerului?!

Publicat: 19 Dec. 2018, 10:46 Life

Ceea ce i s-a intamplat lui se cheama "sindromul decompresiei" si se intampla extrem de rar scafandrilor care raman fara aer la mari adancimi.

Cum a ajuns scafandrul asta sa se umfle in halul asta dupa ce a ramas fara oxigen. S-a umflat ca un balon dupa ce era scufundat adanc sa pescuiasca iar un vapor i-a taiat din greseala cablul de oxigen. Cand a iesit la suprafata nimeni nu mai credea ca va supravietui.

Alejandro Ramos are 57 de ani si este un caz unic in lume. Acum a ajuns sa aiba cu 30 de kilograme mai mult dupa accidentul in care a fost implicat. In urma cu 4 ani barbatul pescuia pe coasta de sud din Peru cand deja ajunsese la o mare adancime si i s-a taiat cablul de oxigen.

Faptul ca imediat dupa ce si-a dat seama ca este la foarte mare adancime si nu mai are oxigen a inceput sa inoate cat de repede putea el spre suprafata l-a transformat. Diferenta de presiune l-a facut sa se umfle intr-un mod complet inexplicabil.

Se pare ca una dintre explicatii ar fi faptul ca la adancimi foarte mari azotul din corp, compresat si depozitat in tesutul adipos tinde sa se comprime si mai mult, iar daca revenirea la suprafata se face foarte rapid atunci aceasta substanta din corp revine la forma sa gazoasa si prin aceasta expansiune poate afecta corpul.

Continuarea articolului »

Publicat: 19 Dec. 2018, 10:46 Life
Pe aceeași temă