Cu ce poţi să cureţi arsura de pe tigăi. Amestecul eficient cu ingrediente banale te scapă de această problemă

Publicat: 17 oct. 2023, 15:04 Autor: Hermina Hagianu Life
Cu ce poţi să cureţi arsura de pe tigăi. Amestecul eficient cu ingrediente banale te scapă de această problemă

Cu ce poţi să cureţi arsura de pe tigăi. Amestecul eficient cu ingrediente banale te scapă de această problemă. Cu siguranţă ai renunţat măcar o dată la o tigaie din cauza faptului că nu ai putut să cureţi arsura de pe ea. Astăzi îţi prezentăm un truc care te va ajuta să scapi de această problemă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Să elimini petele de arsură de pe tigăi poate fi o misiune extrem de dificilă. Pe rafturile magazinelor există o mulţime de soluţii, însă acestea nu dau randament de fiecare dată, iar pe lângă acest lucru sunt pline de chimicale. Mai mult, utilizarea produselor nepotrivite sau a bureților excesiv de abrazivi poate duce la deteriorarea tigăilor.

Cu ce poţi să cureţi arsura de pe tigăi

Există însă un amestec de produse care te pot ajuta să redai strălucirea tigăilor, fără ca materialul să fie afectat. Ai nevoie doar de trei ingrediente pe care cu siguranță le ai și tu în bucătărie.

Iată care sunt acestea:

  • o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu
  • o lămâie
  • detergent de vase

Primul pas este să adaugi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe suprafața arsă. Ulterior, se ia lămâia și se taie în două. Mai departe, se stoarce puțin suc de lămâie peste praful alb.

Acum, freacă ușor petele de arsură, folosind lămâia și bicarbonatul de sodiu. După aceea, pune puțin detergent de vase și reia procedura. După câteva minute, clătește bine cu apă caldă.

Ce să pui în apa în care speli prosoapele de bucătărie: bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți excelente pentru îndepărtarea celor mai dure pete de pe țesături. Curăță, dezinfectează și albește țesăturile.

  • Pune prosoapele și lavetele în mașina de spălat și adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu în sertarul pentru detergent.
  • Programați un ciclu scurt de spălare la o temperatură ridicată, de preferat 90 de grade. Apa fierbinte, împreună cu bicarbonatul, va elimina bacteriile prezente.
  • Nu uitați să le scoateți din mașina de spălat, imediat ce ciclul de spălare este terminat. Lăsarea țesăturilor în mașina de spălat pentru o lungă perioadă de timp generează proliferarea mucegaiului și a ciupercilor. De fapt, una dintre cele mai frecvente greșeli în spălarea hainelor este lăsarea lor în mașina de spălat timp de câteva ore. Citește tot articolul aici.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 17 oct. 2023, 15:04 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă