COVID-19: Masajul, secretul unei imunități puternice

Publicat: 13 oct. 2020, 13:23 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
COVID-19: Masajul, secretul unei imunități puternice

Stresul, pandemia, alimentația proastă, lipsa somnului, toate acestea îți slăbesc imunitatea.

În plus, ne aflăm în mijlocul sezonului care este, prin definiție, caracterizat de un val important de viroze respiratorii, pe de o parte, digestive, pe de altă parte.

Specialiștii vin către noi cu o sumedenie de sfaturi despre cum ar trebui să ne întărim sistemul imunitar, ce ar trebui să consumăm, cum ar trebui să ne comportăm.

„Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. În plus, masajul are un rol extraordinar în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale. Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

COVID-19: Masajul, secretul unei imunități puternice

Terapia, fie că vorbim despre masajul terapeutic, masajul cu bambus, masajul cu pietre calde sau masajul de relaxare, are efecte pozitive asupra organismului în patologii precum anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere şi probleme ale sistemului nervos.

În plus, îmbunătăţeşte sănătatea pielii, circulaţia sângelui şi funcţionarea sistemelor urinar şi digestiv. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea creşterii, a somnului şi a imunităţii copiilor şi adulţilor.

Publicat: 13 oct. 2020, 13:23 Autor: ileana.ghinea Beauty & Style
Pe aceeași temă