Copilul lui Meghan Markle nu va purta titlu princiar. De ce

Publicat: 16 oct. 2018, 13:52 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Copilul ducesei Meghan de Sussex, care se va naşte în primăvara anului viitor, nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său, potrivit Daily Express.

Copilul lui Meghan Markle nu va purta titlu princiar. Informaţia despre sarcina ducesei Meghan de Sussex a fost făcută publică luni, de biroul de presă al cuplului regal.

„Alteţele lor regale ducele şi ducesa de Sussex sunt încântaţi să anunţe că ducesa de Sussex va naşte un copil în primăvara lui 2019”, se arata în mesajul publicat pe contul de pe platforma de micro-blogging Twitter al palatului Kensington, reşedinţa lor oficială.

În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de „alteţa sa regală prinţul/ prinţesa” este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fii prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic).

Copilul lui Meghan Markle nu va purta titlu princiar

Tributul lui Meghan Markle pentru Printesa Diana in primele poze cu burtica de gravida la vedereAcesta este motivul pentru care Zara şi Peter Phillips, copiii prinţesei Anne, sora prinţului Charles de Wales şi fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moştenit titlul de prinţ/prinţesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinţilor Charles, Andrew şi Edward, poartă acest titlu.

Situaţia se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a doreşte să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, viitorul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlurile moştenite de la părinţi, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată.

Tributul lui Meghan Markle pentru Printesa Diana in primele poze cu burtica de gravida la vedereCopilul va fi al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după bunicul patern, prinţul Charles, unchiul său, prinţul William, cei trei copii ai acestuia, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi tatăl său, prinţul Harry.

Bebeluşul va fi unul dintre primii membri metişi de rang înalt din familia regală britanică – despre regina Charlotte (1744 – 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii, informeaza mediafax.ro.

Cum a reusit Meghan Markle sa-si ascunda burtica de gravida

Publicat: 16 oct. 2018, 13:52 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă
×