Iarna este sezonul in care toti romanii consuma portocale, fie ca sunt Sarbatori sau nu. Consumate in stare pura, facute fresh sau peste tarte, aceste fructe au un aport scazut de calorii, zero grasimi si multe vitamine necesare organismului tau in anotimpul rece.
Valorile nutriționale pentru o portocală normală, de 131 g, sunt:
*calorii: 62
*grasimi (totale): 0 g
*colesterol: 0 mg
*sodiu: 0 mg
*carbohidrați (totali): 15 g
– fibre: 3 g
– zahar: 12 g
*proteine: 1 g
Vitamine
*Vitamina A: 295 UI
*Vitamina C: 69,7 mg
*Vitamina E: 0,2 mg
*Vitamina B1: 0,1 mg
*Vitamina B2: 0,1 mg
*Vitamina B3: 0,4 mg
*Vitamina B6: 0,1 mg
*Vitamina B9: 39,3 mcg
*Vitamina B12: 0 mcg
*Vitamina B8: 11 mg
Minerale
*Calciu: 52,4 mg
*Fier: 0,1 mg
*Magneziu: 13,1 mg
*Fosfor: 18,3 mg
*Potasiu: 237 mg
*Seleniu: 0,7 mcg
*Zinc: 0,1 mg
Apă: 114 g
*O doza semnificantă de Vitamina C pentru protecția antioxidantilor și pentru suportul imunitar