Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni! Rata de infectare a crescut, în ciuda restricțiilor

Publicat: 04 Dec. 2020, 09:30 Arhiva
Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni! Rata de infectare a crescut, în ciuda restricțiilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri de către prefectul județului, pentru a se vota prelungirea măsurii carantinarii orașului Constanța. Carantina se prelungește după ce rata de infectare a rămas extrem de ridicată, în ciuda măsurilor impuse de autorități.

Ce s-a decis rămâne în vigoare pentru încă două saptamni iar prefectul județului a anunțat că vor fi intensificate controalele forțelor de ordine.

Constanța urma să iasă chiar vineri din carantină, dar acest lucru nu se va mai întâmpla. S-a ajuns la această măsură pentru că nu au scăzut cazurile de îmbolnăviri, rata de infectare pe municipiu fiind cea mai mare din țară, respectiv 10,54 de cazuri la mia de locuitori. Iar numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 318 noi cazuri și 14 decese din cauza COVID-19.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că odată cu prelungirea măsurii carantinarii se vor intensifica filtrele și controalele. Cât privește scrutinul de duminică, autoritățile au anunțat că oamenii vor putea merge la vot fără să își mai completeze declarația pe proprie răspundere, ci doar în baza unui act de identitate.

În loc să scadă, rata de infectare în municipiul Constanța a crescut, după două săptămâni de carantină. În ziua carantinării, 20 noiembrie, municipiul Constanța înregistra 9,35 cazuri la 1.000 de locuitori.

7661 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până pe 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 381.001 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.661 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 04 Dec. 2020, 09:30 Arhiva
Pe aceeași temă