Cod galben de ceaţă în București și 12 judeţe. Ceață densă și pe Autostrada Soarelui

Publicat: 20 oct. 2019, 09:41 Autor: Simona News 4
Cod galben de ceaţă în București și 12 judeţe. Ceață densă și pe Autostrada Soarelui

Meteorologii au emis duminică mai multe avertizări cod galben de ceaţă, fiind vizate 12 judeţe și Capitala.

Cod galben de ceaţă. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă, pe mai multe drumuri judeţene. Judeţele vizate sunt Harghita, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi și Ilfov, până la ora 9.00.

De asemenea, până la ora 12.00 sunt vizate județele Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui. În Capitală se anunță ceață până la ora 9.00.

Cod galben de ceaţă

Cod galben de vânt și ceață

Totodată, meteorologii anunță burniță în mai multe zone. Potrivit ANM, în zonele aflate sub atenţionare, ceaţa scade vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Totodată, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, determinând scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri, pe drumurile din mai multe judeţe ale ţării, precum Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Botoșani, Bacău, Vaslui, Harghita, dar și în București.

Ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe A4 Ovidiu – Agigea

Traficul se desfășoară în condiții de ceață densă pe Autostrada Soarelui și pe A4 Ovidiu – Agigea, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră pe întreaga autostradă A2 București – Constanța traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri.

De asemenea, tot în condiții de vizibilitatea redusă sub 50 de metri se circulă și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu – Agigea.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să crească distanţa în mers şi să folosească luminile corespunzător, iar în cazul autostrăzilor nu au voie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, ei trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Publicat: 20 oct. 2019, 09:41 Autor: Simona News 4
Pe aceeași temă