Clipul video secret de la Colectiv! Un pompier a filmat tot si a aratat ce s-a ascuns intregii tari timp de patru ani de la dezastru

Publicat: 24 Oct. 2019, 12:33 Ciao.ro
Clipul video secret de la Colectiv! Un pompier a filmat tot si a aratat ce s-a ascuns intregii tari timp de patru ani de la dezastru

Astazi, Libertatea a publicat un clip video care, din nou, a socat intreaga tara. Sunt imagini nedifuzate pana acum cu tragedia de la Colectiv.

Clipul video secret de la Colectiv! In incendiul devastator de la Colectiv au murit 64 de oameni, iar acum, la patru ani distanta, un ofiter de pompieri a decis ca este timpul sa arate adevarul tuturor romanilor.

Filmarea are o durata de 20 de minute si 40 de secunde si a fost filmat de subofiterul care a insotit primul echipaj ISU Bucuresti Ilfov ce ajuns la locul dezastrului.

Clipul video secret de la Colectiv!

Imaginile nu au fost facute publice pana acum pentru ca surprindeau o alta varianta fata de cea comunicata publicului, unde s-a spus ca interventia de salvare a vietilor a fost impecabila.

„Am simţit că e normal ca publicul să ştie tot adevărul ca să se închidă cercul. După ce s-a realizat ce conţin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofiţeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloş şi nici procurorilor”, a spus ofiterul de pompieri, care a cerut pastrarea confidentialitatii asupra numelui sau.

In clip este surprins haosul, lipsa de organizare si preocuparea salvatorilor pentru vietile omenesti. Imaginile aratau o cu totul alta viziune decat ISU, IGSU si DSU pretinsesera oficial, a explicat ofiterul.

Filmarea care a inceput în jurul orei 22:43, atunci cand subofiterul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, insa nu se încheie la ora 23:03, ci mai tarziu, din cauza pauzelor de filmare.

Civilii sunt cei care merg la victime si incearca sa ajute, carandu-i, cu mainile goale, spre ambulante. Nu se vede nici macar un pompier care sa verifice semnele vitale ale trupurilor arse, daca mai respira si nici nu se incearca manevre de resuscitare.

Oamenii arsi sunt urcati pe paleti pentru ca nu erau targi iar picioarele lor atarnau in gol. La minutul 7:35, colonelul Orlando Schiopu, adjunctul inspectorului sef ISU, cedeaza nervos si injura mortii: „Lasa-i in p**a mea”!

Reactia vine imediat dupa ce un pompier spune altuia: „Te duci, luaţi pe cei morţi, fără speranţă de resuscitare şi-i aduceţi aici”.

Publicat: 24 Oct. 2019, 12:33 Ciao.ro
Pe aceeași temă