Ciolacu salută anunțul lui Biden privind reactoarele modulare: ”România face astăzi un pas uriaș spre independența energetică”

Publicat: 20 mai 2023, 12:50 Autor: Camelia Arhiva
Ciolacu salută anunțul lui Biden privind reactoarele modulare: ”România face astăzi un pas uriaș spre independența energetică”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, salută anunțul făcut sâmbătă de președintele american Joe Biden la summitul G7, care a spus că SUA pregătesc împrumuturi de 4 miliarde de dolari pentru proiectul reactoarelor nucleare mici din România, pentru a consolida independența energetică.

„România face astăzi un pas uriaș spre una dintre cele mai importante ținte ale sale: independența energetică! Salut anunțul făcut de președintele american, Joe Biden, în marja summitului G7, prin care SUA și alți parteneri multinaționali susțin, cu peste 4 miliarde de dolari, proiectul Reactoarelor Modulare Mici din țara noastră!

Această decizie probează complexitatea și dezvoltarea relației noastre bilaterale atât din punct de vedere strategic, cât și printr-o accelerare fără precedent a dimensiunii economice a parteneriatului nostru.

Proiectul realizat de Nuclearelectrica– alături de partenerii americani și de consorții din Japonia, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite- are o însemnătate majoră pentru țara noastră: înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe oportunități pentru companiile românești și un plus de energie pentru creșterea economică a țării”, scrie președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat sâmbătă la summitul marilor economii din Grupul celor 7 (G7) că două instituții financiare guvernamentale americane au emis scrisori de interes pentru un împrumuturi potențiale de 4 miliarde de dolari proiectul reactoarelor nucleare mici din România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Publicat: 20 mai 2023, 12:50 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă