VIDEO. Cine e Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei care s-a dezbrăcat în fața întregii lumi

Publicat: 20 ian. 2021, 14:33 Autor: Elena Vedete

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a fost vaccinat cu a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech la un spital din Atena, iar procedura a fost filmată și difuzată live.

Unul dintre motivele pentru care premierul grec a devenit rapid cunoscut de milioane de femei a fost faptul că a venit la vaccinare îmbrăcat într-o cămașă într-o nuață pastelată, pe care și-a scos-o pe jumătate pentru a permite vaccinarea. Surpriza a venit imediat, Kyriakos Mitsotakis afisând un fizic de invidiat, deși a trecut de 50 de ani, acesta devenind rapid unul dintre bărbații la care femeile visează.

Cine e Kyriakos Mitsotakis

Kyriakos Mitsotakis este descendentul unei familii celebre de politicieni greci. Tatăl său, Konstantinos Mitsotakis, a fost prim-ministru între anii 1990 şi 1993, iar sora sa, Dora Bakoyannis, a fost ministru de externe şi primar al Atenei.

Primarul capitalei elene, Costas Bakoyannis este nepotul său, potrivit Agerpres.

Kyriakos Mitsotakis a urmat American College of Athens, la fel ca mulţi dintre oamenii politici şi de afaceri greci, şi şi-a continuat studiile în Statele Unite, la Universitatea Harvard (sociologie) şi la Stanford (Master în procesul de unificare europeană) şi Harvard (MBA).
Înainte de a intra în politică a lucrat la firma de consultanţă McKinsey (1995-1997) iar, la întoarcerea în Grecia, în sectorul bancar până în 2003.

Cariera sa politică a început în 2004 şi a înregistrat încă de la început un succes: a fost candidatul Noii Democraţii cel mai votat la nivel de circumscripţie. A ocupat pentru prima dată un portofoliu ministerial, cel al Reformei Administrative, în guvernul lui Antonis Samaras (2013-2015).

Sursa foto:  Kyriakos Mitsotakis Instagram, Profimedia

Publicat: 20 ian. 2021, 14:33 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă