Atentie! Daca v-ati planificat un concediu in Grecia, ar fi bine sa-l anulati. Ciclonul Zorba urmeaza sa loveasca Grecia

Publicat: 29 Sep. 2018, 12:56 Life

Ciclonul Zorba face viata imposibilia turistilor, dar si cetatenilor din Grecia. Acesta va lovi curand in mai mutle parti din Grecia, iar oamenii sunt ingroziti.

Ciclonul Zorba urmeaza sa loveasca Grecia

Se pare ca vantul va bate cu 100 km/ora si se vor forma valuri care pot ajunge pana la 11 metri inaltime. Va fi si risc de inundatii si de alunecari de teren, astfel ca cetatenii si vizitatorii sunt sfatuiti sa nu iasa din locuinte, decat daca este o urgenta.

Furtuna a trecut mai intai prin Italia, provocand pagube destul de importante, valuri asemanatoare cu un tsunami formandu-se in porturile siciliene.

Ciclonul Zorba Grecia
Ciclonul Zorba urmeaza sa loveasca Grecia

Valurile au ajuns pana la soseaua de coasta iar barcile ancorate intr-un golf din Acireale au fost complet distruse de apa.

Aceasta furtua, Zorba, este este extrem de puternica, devansandu-le pe celelalte care se formeaza in regiune. In acest sens, liniile maritime au fost inchise, iar cursele aeriene aterizeaza sau decoleaza cu intarziere.

„Va duce la probleme cel puţin pe zonele costiere din estul-sudul Greciei, vestul Turciei, pentru ca acolo avem și un relief mai inalt, avem munți, dealuri, iar această cantitate de apă nu va putea să intre în pământ toată, vor apărea scurgeri pe versanți și cu siguranță vor fi și probleme de ordin hidrologic”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM.

« Pagina anterioară

Publicat: 29 Sep. 2018, 12:56 Life
Pe aceeași temă