Chinezii au creat Soarele artificial! E de 6 ori mai fierbinte decat Soarele adevarat VIDEO

Publicat: 22 nov. 2018, 17:21 Autor: madalina m. Life

Soarele artificial a fost creat de catre o echipa de savanti din China.

Dupa Luna artificiala pe care planuiesc sa o trimita pe orbita, oamenii de stiinta din aceasta tara au inventat si Soarele artificial. Acesta are o putere de sase ori mai mare fata de adevaratul Soare.

Totodata, s-a incercat timp de foarte multe decenii sa fie recreata puterea Soarelui pe Pamant si acum a fost inregistrat un succes foarte mare. Echipa din China a reusit sa depaseasca temperatura din interiorul stelei ce marcheaza centrul sistemului nostru solar.

Chinezii au creat Soarele artificial

Savantii chinezi au inventat Soarele artificial. Echipa de la „Experimental Advanced Superconducting Tokamak” (EAST) a reusit sa incalzeasca plasma din interiorul reactorului la 100 de milioane de grade Celsius.

Temperatura e una de sase ori mai mare decat a Soarelui real. De asemenea, in interiorul stelelor, hidrogenul fuzioneaza in heliu, iar mai apoi apar elementele mai grele. Procesul de fuziune elibereaza cantitati foarte mari de energie.

Produsele secundare nu sunt radioactive. Pe Terra, singura putere nucleara pe care o folosim este fisiunea. Doar ca, aceasta necesita materiale radioactive si totul implica riscuri foarte mari, potrivit playtech.ro. Insa, exista un foarte mare interes pentru fuziune, un proces extrem de dificil de realizat.


Soarele artificial a putut fi un succes datorita reactorului de la „Hefei Institutes of Physical Science”, care a fost pornit in anul 2006, pentru a putea fi facute diverse experimente ce implica fuziunea nucleara.

Cel mai recent asfel de experiment a fost unul in care savantii au combinat patru metode de incalzire, pentru a putea ajunge la 100 de milioane de grade Celsius. Procesele de incalzire au dus la aparitia fuziunii in reactor.

Pe de alta parte, rezultatul final nu a fost unul pozitiv, in totalitate. Asta deoarece temperatura maxima a putut fi sustinuta timp de 10 secunde. Pe viitor se va incerca inventarea unor reactoare mai performante, care sa permita sustinerea fuziunii pentru mai mult de cateva secunde.

Publicat: 22 nov. 2018, 17:21 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă