Chef Sorin Bontea, rețetă de tocăniță pentru toamnă. Care este ingredientul secret al celebrului bucătar

Publicat: 28 sept. 2023, 13:21 Autor: Camelia Retete & Diete

Chef Sorin Bontea prezintă o rețetă de tocăniță pentru toamnă. Care este îngredientul secret al celebrului bucătar.

Chef Sorin Bontea a făcut furori cu o postare de pe rețelele de socialziare. Juratul Chefi la Cuțite s-a fotografiat gătind tocăniță, însă în scurt timp, a primit o avalanșă de reacții. Cum era de așteptat, cele mai multe întrebări, au fost legate de rețeta sa pentru preparatul tradițional delicios.

Chef Sorin Bontea, rețetă de tocăniță pentru toamnă. Deși la bază, acest fel de mâncare se gătește la ceaun, pe pirostrii, gospodinele au adaptat rețetea și o pregătesc ori de câte ori vor să răsfețe pe cei dragi. Iar cu rețeta chefului Sorin Bontea, cu siguranță toți vor vrea să afle secretul.

Așadar, pentru o tocăniță extrem de bună și gustoasă, chef Sorin Bonea dezvăluie că bucata de carne de vită, trebuie tăiată în formă de cuburi, de mărimea unghiei.

Ingrediente Chef Sorin Bontea, rețetă de tocăniță pentru toamnă

Pentru o tocăniță gustoasă ai nevoie de: carne de vită tăiată cuburi cât unghia, ceapă, chimen măcinat, chimen semințe, boia iute și dulce, pastă de tomate, cartofi, ulei, ardei gras și morcov.

Mod de preparare Chef Sorin Bontea, rețetă de tocăniță pentru toamnă

Se călește ceapa cu morcovul până devine galben aurie. Se adaugă boia iute, dulce, chimen măcinat. Se călește 2 minute, adaugi un pic de apă, mai lasi să fiarba 3 minute, mai adaugi un pic de apă (se repetă de 3 ori). Se adaugă pasta de tomate, se mai călește 3 min, dacă e cazul se mai adaugă apă.

Se pune carnea, se călește până prinde culoare, se pune apă (ca pt o ciorbă), sare, piper măcinat și lăsăm să fiarbă. Când e carnea aproape gata, se adaugă cartofii și ardeii grasi și se continuă fierberea până e gata.

La final, juratul Chefi la Cuțite a dezvăluit și secretul său pentru și mai multă savoare. Acesta adaugă semințe de chimen prăjite.

Foto: Facebook

Publicat: 28 sept. 2023, 13:21 Autor: Camelia Retete & Diete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×