Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei: „La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras. Vrea să guste tot, nu refuză niciun fel de mâncare!”

Publicat: 24 mart. 2024, 09:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei: „La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras. Vrea să guste tot, nu refuză niciun fel de mâncare!”

Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei: „La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras. Vrea să guste tot, nu refuză niciun fel de mâncare!”. Chef Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru jurați de la „Chefi la cuțite”, are o poveste de viață cu adevărat aparte, demnă de scenariul unui film.

La vârsta de 27 de ani, cunoscutul bucătar se poate mândri că a lucrat la câteva restaurante cu stele Michelin din străinătate, a gătit pentru mari personalități ale lumii, printre care Barack Obama, iar în prezent, el deține nu mai puțin de patru restaurante, unul dintre ele fiind premiat cu o stea Michelin.

Chef Richard Abou Zaki, o poveste de viață ca un scenariu de film

În ceea ce privește viața personală, povestea lui este și aici aparte. S-a născut dintr-o mamă româncă și un tată libanez, iar tatăl lui i-a părăsit pe când el era doar un bebeluș, în vârstă de 6 luni.

„Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar”, sunt declarațiile făcute de Richard Abou Zaki, în urmă cu câțiva ani, pe vremea când venise la „Chefi la cuțite” în calitate de concurent în sezonul 11.

Primii ani de viață i-a petrecut la Piatra Neamț, iar ulterior, s-a mutat cu mama lui în Italia. Femeia lucra la o fabrică și ajungea de cele mai multe ori târziu acasă. Acela a fost momentul în care micuțul Richard Abou descoperea pasiunea pentru gătit, care s-a transformat rapid într-un vis măreț.

„Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna”, își amintește el despre anii copilăriei după plecarea în Italia.

Publicat: 24 mart. 2024, 09:30 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×