Cercetătorii vor să salveze industria de entertainment. Ce ar trebui să facă oamenii pentru a readuce distracția în viața lor

Publicat: 14 Dec. 2020, 10:08 Arhiva
Cercetătorii vor să salveze industria de entertainment. Ce ar trebui să facă oamenii pentru a readuce distracția în viața lor

Testele rapide ar putea fi salvarea industriei de entertainment! Un studiu de detectare a eficienţei testelor rapide a fost făcut pe 1.000 de oameni. Ce au descoperit cercetătorii.

Pot testele rapide să fie cheia pentru repornirea industriei de entertainment? 500 de oameni au participat la un festival rock în numele ştiinţei ca să descopere asta. Toţi au făcut teste antigen, care dau răspunsul în câteva minute. Jumătate au mers la concert, jumătate acasă, ca grup de control.

„Ei bine, am vrut într-un fel să ajut pentru a arăta că locurile de concert pot fi sigure dacă sunt luate măsurile necesare. Doar asta, aş face orice pentur a ajuta”, a declarat unul dintre voluntarii care au participat la studiu.

Pentru ca cercetătorii să vadă dacă testele rapide sunt eifciente, toţi cei o mie de voluntari vor fi supuşi şi la două teste PCR. Unul a fost făcut înainte de concert, şi un altul va fi făcut peste o săptămână.

Astfel, se va stabili dacă sunt persoane care au ieşit negativ la restul rapid antigen şi pozitiv la testul PCR. Dacă vor fi asemenea cazuri, cercetătorii vor putea vedea modul în care cei infectaţi au transmis virusul şi altor persoane din public. Mai ales că la concertul de test, masca, nu distanţarea fizică, a fost principalul mijloc de prevenţie.

”Din cei 1.000 de oameni, 500 vor intra înăuntru, 500 nu vor intra şi opt zile mai târziu vom repeta testele, vom şti impactul pe care îl va avea asupra celor 500 de oameni care au intrat la concert, în comparaţie cu cei care nu. Acelaşi risc, cu un grup de studiu atât de mare, este sigur că distribuţia va fi aceeaşi între grupuri. Acesta este începutul normalizării sau un fel de normalizare, acest lucru ne va permite să avem strategii pentru a recâştiga activitatea vieţii de noapte, teatre, fotbal etc”, a declarat Bonaventura Clotet, medic Fundaţia pentru lupta împotriva SIDA şi a bolilor infecţioase.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 14 Dec. 2020, 10:08 Arhiva
Pe aceeași temă