Cel mai batran barbat din lume a murit. Masazo Nonaka avea 113 ani. Secretul longevitatii sale

Publicat: 21 Jan. 2019, 09:59 News 3

Masazo Nonaka, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit în casa sa de pe insula japoneză Hokkaido. El avea 113 ani, scrie The Guardian.

Cel mai batran barbat din lume a murit de cauze naturale. Decesul barbatului a avut loc duminica dimineata, in timp ce dormea. Masazo Nonaka, cel mai bătrân bărbat din lume, s-a stins in hanul detinut de familia sa, in Asholo, informeaza rfi.ro.

Masazo Nonaka s-a nascut pe 25 iulie 1905. A facut parte dintr-o familie numeroasa. A condus timp de multi ani hanul pe care familia l-a mostenit si l-a dat mai departe, din generatie in generatie. In prezent, de han se ocupa nepoata lui.

Masazo Nonaka a trăit mai mult decât soţia lui şi decât trei dintre cei cinci copii ai săi. Cel mai batran barbat din lume are şase fraţi şi o soră. El s-a căsătorit în 1931.

Cel mai batran barbat din lume a murit la 113 ani

Cel mai batran barbat din lume a murit. Masazo Nonaka avea 113 ani„Suntem şocaţi de pierderea acestui om mare. S-a comportat normal ieri şi a decedat fără să creeze zarvă în familie”, a afirmat nepoata sa Yuko pentru Kyodo News.

„Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii”, spune Craig Clenday, redactor şef al Cărţii Recordurilor Guinness.

Cel mai batran barbat din lume a murit. Masazo Nonaka avea 113 aniYuko Nonaka, nepoata japonezului, a declarat in trecut că Masako are o slăbiciune pentru… dulciuri și a vorbit și despre unele dintre “secretele de longevitate” ale lui Masazo: “Are nevoie de un scaun cu rotile, dar este în stare bună. Adoră să mănânce orice tip de dulciuri, citește ziare zilnic și adesea stă în izvoarele fierbinți”. Nepoata japonezului crede însă că secretul longevității bunicului său consta in un stil de viață fără stres – “Aceasta e cheia reală a vieții sale lungi”.Cel mai batran barbat din lume a murit. Masazo Nonaka avea 113 ani

Publicat: 21 Jan. 2019, 09:59 News 3
Pe aceeași temă