Ceapa nu va putrezi până în primăvară. Cum să depozitați corect legumele pe timp de iarnă.
Pentru a păstra ceapa bine depozitată și să nu putrezească, este important să respectați mai mulți pași cheie: uscarea, sortarea și condițiile adecvate de depozitare. Cum să depozitați corect ceapa după recoltare.
O etapă importantă pentru depozitarea bună a cepei este uscarea. Faceți-o într-un loc uscat și bine ventilat. De exemplu, într-un pod, într-o seră sau sub o copertină. Uscarea trebuie făcută timp de 10-14 zile – până când gâtul este subțire și complet uscat. În caz contrar, ceapa va începe să putrezească în timpul depozitării.
După uscare, ar trebui să tăiați haulmul, lăsând un gât de 3-5 cm. De asemenea, trebuie să selectați fructele sănătoase și întregi. Păstrați-le separat pe cele deteriorate pentru a putea fi folosite primele.
Nu depozitați în pungi etanșe sau recipiente de plastic fără ventilație. Legumele trebuie să „respire”. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să întindeți ceapa într-un strat gros – este mai bine să le puneți în mai multe cutii.
Nu depozitați ceapa lângă:
foto: social media