De ce este recomandat sa consumati ceapa cat mai des. Acest aliment face minuni

Publicat: 15 aug. 2018, 16:36 Autor: D. C. Life

Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.

Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica – de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare.

Ceapa are proprietăţi antimicrobiene. Ideal este să fie consumată crudă, însă celor care nu o pot mânca crudă le recomand şi ca ingredient în mâncare. Ceapa nu trebuie prăjită, ci mai degrabă înăbuşită. Iată ce boli țineți la distanță dacă mâncați zilnic ceapă:

Boli de inimă

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice regăsite în ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii.

Fresh bulbs of onion on a white background

Diabet

Două studii independente făcute de spitalele universitare ale unor facultăţi de medicină din India arată că un consum zilnic semnificativ de ceapă crudă (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Interesant este că în aceleaşi studii s-a pus în evidenţă un alt fapt remarcabil: ceapa nu reduce nivelul glicemiei la cei care nu suferă de diabet.

Astm

Ceapa are efecte antihistaminice datorită quercitinei, aun antioxidant. S-a demonstrat că acest antioxidant previne eliminarea histaminelor, substanțe care cauzează reacții alergice.

Publicat: 15 aug. 2018, 16:36 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă