Cercetarile arată că păpădia dezintegrează celulele canceroase în 48 de ore, fără a afecta și celulele sănătoase. Tratamentul continuu cu rădăcină de păpădie poate distruge o mare parte din celulele canceroase.
Iată cum să prepari ceaiul din flori de păpădie, dar și din rădăcină de păpădie, pentru a produce un efect maxim anticancerigen.
Ceai din flori de papadie:
Ingrediente
8 flori de păpădie
350 ml de apa clocotită
zahăr brun după gust
Toarnă apă clocotită peste flori și lasă florile la infuzat timp de 5 minute. Apoi poți adăuga miere.
Ceai din rădăcină de păpădie:
Ingrediente
1 lingură de rădăcină de păpădie coaptă
½ lingură de ghimbir proaspăt tocat
350 ml de apă
miere
Se amestecă toate ingredientele într-un vas, cu excepția mierii, și se aduce apa la punctul de fierbere. Se fierbe apa timp de 5 -10 minute, apoi se strecoară amestecul, se adaugă miere dupa ce s-a răcit și se servește rece. Atenție! Trebuie să scoți cu grijă din pământ rădăcinile de păpădie. Odata extrase, spala-le bine pentru a indeparta urmele de pamant si de murdarie. Taie apoi radacinile in bucati cam de marimea degetului mare si pune-le in apa rece, mestecand din cand in cand. Acest lucru ajuta la indepartarea urmelor de murdarie ramase. Taie din nou radacinile, de data aceasta ceva mai marunt. Acum sunt gata de coacere. Pune-le intr-o folie pentru prajituri si baga-le la cuptor. Seteaza cuptorul la o temperatura de 180 de grade si lasa-le timp de 90 de minute, scrie bzi.ro