Asta e vietatea care MERGE pe fundul apei! Pestele-broasca e mic si greoi, dar poate manca o prada mare VIDEO

Publicat: 23 feb. 2017, 16:41 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Asta e vietatea care MERGE pe fundul apei! Pestele-broasca e mic si greoi, dar poate manca o prada mare VIDEO

Pestele-broasca (Antennarius maculatus) este un locuitor al marilor calde. Uneori apare si la gurile de varsare ale raurilor. Se intalneste pe tarmurile vestice ale Oceanului Pacific si ale Oceanului Indian, in Insulele Maldive, Mauritius, dar si in Arhipelagul Indonezian, Insulele Filipine si Solomon.

Face parte din ordinul pestilor-undita, care se remarca prin aspectul iesit din comun, intotdeauna frumos si interesant. Pestele-broasca apare in apele superficiale, la adancimi de aproximativ 12-15 m. Prefera sa stea pe fundul apei netede sau intre pietre si iarba de mare, in recifele de corali, la adancimi mici.

Cum arata

Pestele-broasca are corpul grosolan, putin alungit, pielea lui este acoperita de solzi si atinge lungimea de 11,5 cm. Gura lui e mare si proeminenta, iar in jurul ei are apendice tentaculiforme si lobi cutanati. Pe inotatoarea dorsala are un spin lung si o aripioara colorata, pe post de nada. Aripioara colorata este agitata pentru ca pestele-broasca sa atraga prada la el.

Se hraneste cu ajutorul nadei si consuma foarte putina energie. Prada pe care o atrage este de mici dimensiuni si nu are nicio sansa sa scape. In momentul in care mancarea se apropie de gura lui, pestele-broasca o deschide puternic. In urma acestei actiuni se creaza un curent care baga prada fix in gura pestelui.

Acest peste care se deplaseaza prin mers, pe fundul apei, mai are o caracteristica minunata. Atat gura lui, cat si stomacul, sunt extensibile. Tocmai de aceea pestele-broasca poate manca si pesti mai mari decat el. Cam asa face si sarpele…

Coloritul este unul ca de floare: alb, maroniu, crem sau galben cu diferite pete si puncte negre, rosii, maronii, ruginii pe toata suprafata corpului, care il camufleaza perfect printre corali. Uneori se confunda cu fundul apei. De cele mai multe ori, pestele-broasca iese dintre corali doar pentru a se hrani. Datorita corpului masiv si greoi este o vietate inactiva, informeaza destepti.ro.

Publicat: 23 feb. 2017, 16:41 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Pe aceeași temă