Asa arata cea mai batrana pasare din lume. Desi are peste 60 de ani, inca mai depune oua. Este uimitor de cate ori se intampla acest lucru! VIDEO

Publicat: 23 feb. 2017, 15:24 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Asa arata cea mai batrana pasare din lume. Desi are peste 60 de ani, inca mai depune oua.  Este uimitor de cate ori se intampla acest lucru!  VIDEO
Pasarea inca mai depune oua, desi are 66 de ani
Pasarea inca mai depune oua, desi are 66 de ani

Albatrosul Wisdom are peste 60 de ani si depune oua in fiecare an. Pe 16 februarie 2017, Wisdom a dat nastere unui nou pui.

Este considerata a fi cea mai batrana pasare din lume, potrivit cercetatorilor. Fertilitatea pasarii este extrem de importanta din doua motive, marturiseste Deisha Norwood, managerul Adapostului de Animale Salbatice din SUA.

Atunci cand un albastros atinge pragul maturitatii, este greu de precizat cu exactitate varsta lui. Despre pasarea Widsom se stie ca in 1956 era un adult, iar specialistii au tras concluzia ca acum are cel putin 66 de ani.

Faptul ca albastrosul Wisdom a depus cate un ou in fiecare an, a ajutat enorm la conservarea speciei.

’’Este foarte frumos  momentul in care Widsom are un nou pui. Este absolut fascinant ca mai poate reproduce la varsta sa, pare ca nu are nicio problema’’, a mai explicat Deisha, pentru National Geographic.

De obicei, albatrosii se imperecheaza pe viata cu acelasi mascul, insa isi gasesc alti parteneri in cazul in care acesta decedeaza. De exemplu, despre Widsom se stie ca nu a fost partenera unui singur mascul. De aceea, se crede, ca de-a lungul vietii, pasarea a avut intre 30-35 de pui cu diferiti masculi.

Cel mai stabil mascul, din 2006, este Akeakamai, masculul cu care a facut si ultimul puiut. Cei doi fac cu randul la ingrijirea acestuia.

Publicat: 23 feb. 2017, 15:24 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă