Exista cateva solutii pe care le poti pune rapid in practica daca ti-ai scapat smartphone-ul in zapada.
Cu siguranta una dintre cele mai mari neplaceri o reprezinta scaparea smartphone-ului in zapada. Acest moment i se poate intampla oricui, si fie ca de vina sunt degetele inghetate sau neatentia, solutia salvatoare e la indemana oricui.
Asadar, daca ai avut ghinionul sa iti scapi smartphone-ul in zapada, trebuie sa urmezi rapid cativa pasi simpli, prin care sa te asiguri dispozitivul poate fi salvat. Mai mult, aceasta solutie te salveaza si de la cheltuieli enorme pe care le-ai putea suferi.
In zilele friguroase de iarna trebuie sa acordam o atentie deosebita si smartphone-ului. Chit ca nu ne place sa o recunoastem, suntem dependenti de acest dispozitiv pe care il luam peste tot cu noi.
Daca ti se intampla sa iti scapi smartphone-ul in zapada nu trebuie sa intri in panica, pentru ca in doar cateva minute il poti salva. Mai intai trebuie sa incerci sa dai la o parte, foarte usor, zapada care ar putea ramane prinsa de device. Nu il sterge cu niciun material textil in aceasta faza!
Daca telefonul mobil inca e pornit, trebuie sa il inchizi rapid. De asemenea, scoate carcasa de la smartphone, bateria – daca e una detasabila, cardul SIM, dar si alte accesorii cum ar fi castile sau cadrurile de memorie.
Cu cat smartphone-ul va petrece mai mult timp in ger, dupa ce l-ai scapat in zapada, cu atat exista mai multe sanse sa nu il mai poti recupera si sa se strice definitiv. Asadar, pentru intreaga „operatiune” de recuperare, asigura-i conditii cat mai optime.
Apoi, cu ajutorul unui burete sau cu o bucata de panza foarte absorbanta incearca sa usuci interiorul, pe cat e posibil. Cata vreme faci asta e important sa nu misti smartphone-ul foarte mult, pentru ca risti ca apa sa patrunda si mai mult.
Nu folosi niciodata un uscator de par pentru a salva smartphone-ul! Daca ai la indemana pachetele de „silica gel” e un moment bun sa le pui in practica. De obicei acestea se gasesc in cutiile de la pantofi si pot asigura mai repede dezumidificarea.
In lipsa acestora poti apela la orez, pe care sa il pui intr-o punga de sandvisuri ce se inchide etans sau intr-o cutie, impreuna cu smartphone-ul. Totodata, dupa ce ai aplicat toti acesti pasi, cel mai bine e sa astepti. Poti lasa telefonul la scurs chiar si 24 de ore inainte sa incerci sa il aprinzi.
(sursa: mirror.co.uk)