Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre mărirea pensiilor: ”Guvernul Iohannis – Orban fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”

Publicat: 11 Aug. 2020, 12:58 Arhiva
Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre mărirea pensiilor: ”Guvernul Iohannis – Orban fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit recent despre un subiect important pentru români. Politicianul atrage, din nou, atenția că mărirea pensiilor cu 40% așa cum prevede legea nu este negociabilă. 

Pe pagina sa de socializare, liderul ALDE a postat în această dimineață un alt mesaj dur la adresa guvernului Orban și a lui Klaus Iohannis. Acesta explică faptul că mărirea pensiilor cu doar 14% nu acoperă ”nici măririle de prețuri”, iar după părerea lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis, din nefericire, ”par să nu înțeleagă”.

”Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: ”Dacă de vorba bună nu înțelegi, poate înțelegeți de frică!”

”Astăzi le spun așa: dacă voi veți da doar o mărire de 14% (în loc de 40%) asta înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%. Pedeapsa pentru voi este că meritați ca și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați. Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!”, a transmis politicianul într-un mesaj pe Facebook.

”P.S.: Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”). Orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”, încheie Călin Popescu Tăriceanu mesajul postat în mediul online.

Publicat: 11 Aug. 2020, 12:58 Arhiva
Pe aceeași temă