Ce spun Stelian Tănase, Florin Condurățeanu și Rareș Bogdan despre dispariția șocantă a Cristinei Țopescu

Publicat: 13 Jan. 2020, 09:11 General

Moartea jurnalistei Cristina Țopescu a șocat foarte multe persoane. Ce spun apropiații despre aceasta.

Cristina Țopescu a murit. Stelian Tănase: ”Ne leagă o prietenie de 30 de ani”

Istoricul Stelian Tănase spune despre Cristina Țopescu:„Este o veste foarte tristă, eram foarte buni prieteni. Ne leagă o prietenie de aproape 30 de ani, am făcut multe emisiuni, am fost la multe evenimente, am vorbit multe subiecte.

Era o fată foarte sensibilă, se ocupa de câini și făcea asta cu foarte mult devotament. Își dădea toți banii ca să-i salveze, să le cumpere medicamente, să aibă grijă de ei. Era o persoană foarte deosebită.

Am vorbit ultima dată, cred, pe la jumătatea lui decembrie. Am făcut o emisiune despre un roman al meu, Marele Incendiator, dar după aceea ne-am mai văzut și ne-am mai auzit. Eram în legătură destul de strânsă. Eu am crezut, când am văzut că nu mai sună, că nu mai postează pe Facebook, că a plecat în străinătate într-o vacanță și cred că multă lume a crezut asta.

Condițiile în care a murit, singură în casă, nu știu ce s-a întâmplat că nu a putut să dea un telefon la 112, unui prieten, să mă fi sunat, sau pe altcineva… să fii singur în casă și nimeni să nu o caute, probabil că trebuia să petreacă sărbătorile cu cineva, erau lucruri de vorbit… și să cazi jos și să te găsească după atât de multe zile… Este o tragedie”

Cristina Țopescu a murit. Florin Condurățeanu, reacție neașteptată

„S-o pupăm pe suflet pe excepționala româncă, cea care a făcut întotdeauna să fim mândri de neamul nostru, de istoria noastră. Despre această femeie sufletistă nu spun decât atât: cu ani în urmă mi-a dat telefon și nu a apucat să spună decât „Florin” și a urmat o cascadă de plâns și nu știam cum să o potolesc ca să aflu ce vrea. Știți ce voia? Printre șiroaie de lacrimi, Cristina Țopescu mi-a zis să găsim undeva să-i facem RMN unui cățel lovit de mașină pe care-l văzuse zbătându-se. A oprit mașina, mi-a dat telefon și ore întregi ne-am chinuit că nu găseam unde să-i facem. Cristina a găsit să-i facă o improvizație, un cărucior din metal cu rotițe pentru că era pe jumate paralizat. Aceasta era Cristina Țopescu”, a spus Florin Condurățeanu.

Cristina Țopescu a murit. Rareș Bogdan: ”M-a lovit crunt vestea asta”

„Nu e chiar o seară foarte bună, e o seară chiar tristă. M-a lovit crunt vestea asta, sincer. Eu o știu de mult timp și a fost un om de o sensibilitate și o bunătate aparte. Lucrul care rămâne în mintea mea este această relație specială pe care a avut-o cu tatăl ei. Dispariția tatălui ei a afectat-o foarte mult. I-a purtat un respect și o dragoste specială. Îmi spunea ultima dată când am vorbit că visul ei era să se mute într-o căsuță în Transilvania. Mi-e greu și acum mă gândesc că printre mesajele pe care le-am primit pe 1 ianuarie, unul a lipsit și nu mi-am dat seama de ce. Și acum mă simt puțin vinovat pentru că era atentă de fiecare dată”, a spus Rareș Bogdan.

Publicat: 13 Jan. 2020, 09:11 General
Pe aceeași temă