Ce se intampla in organism cand mananci porumb fiert. Si cel copt trebuie consumat cat mai des
Daca va intrebati ce se intampla in organism cand consumati porumb fiert, specialistii au un raspuns destul de simplu. Consumul regulat al acestui aliment contribuie la prevenirea cancerului de colon.
Totodata, porumbul contine numeroase fibre care sunt benefice organismului. Contribuie la mentinerea bacteriilor sanatoase la nivelul intestinului, dar si la formarea lantului de acizi grasi, regasiti la nivelul colonului. Cum se fierbe porumbul. Trucul pe care gospodinele il folosesc
Beneficii cand mananci porumb fiert
Nutritionistii sunt de parere ca un consum de porumb fiert moderat ajuta la prevenirea a numeroase tipuri de cancer, in special pe cel de colon. Porumubul mai contine si o serie de minerale, vitamine si nutrienti cu proprietati antioxidante.
Toate aceste valori ale porumbului ne protejeaza de anumite boli, si nu ne pun viata in pericol, noteaza cei de la clicksanatate.ro. Porumbul se poate gasi in diverse forme, de la boabe procesate pentru obtinerea malaiului, la sirop, ulei, dar si chipsuri de tip tortilla. Contine 73% apa si nu are in componenta gluten absolut deloc.
Este bogat in fibre insolubile care regleaza tranzitul intestinal si accelereaza eliminarea din organism a toxinelor. Dar si a substantelor cu risc cancerigen, cum sunt: hemiceluloza, celuloza si lignina. Alimentul mai contine carotenoide, minerale (magneziu, fosfor, zinc, cupru), carbohidrati, proteine (zeine). Porumbul mai are in continut calorii si zaharuri putine, acizi grasi Omega-3 si Omega-6.
Cum se consuma corect porumbul fiert?
Porumbul fiert nu trebuie sa fie consumat in combinatie cu unt sau cu crema de branza. Asta deoarece poate duce la ingrasare. Se poate amesteca cu alte alimente precum salata verde, boabe de fasole, pastai, mazare, naut sau linte. Nu se pune foarte multa sare pe porumbul fiert sau pe cel copt, pentru ca este riscant organismului. Excesul de sare duce la retentia de apa.
De ce sare popcornul? Procesul stiintific ce are loc in fiecare boaba de porumb
Consumul de porumb fiert mai ajuta si la buna sanatate a ochilor. Asta datorita compusilor bogati in carotenoide, zeaxantina si luteina, porumbul este un adevarat binefacator pentru vedere. Savantii asociaza alimentul cu nivelul crescut de carotenoide din sange cu reducerea riscului de cataracta si degenerare maculara. Retina incepe sa se deterioreze si nu mai poate capta imaginile in mod corespunzator.